14 May 2010

Ελλαδα Το Μεγαλειο Σου

Παρατηρω τις εξελιξεις των τελευταιων μηνων στην Ελλαδα με ενδιαφερων, απογνωση, θυμο, και οποιο αλλο συναισθημα υπαρχει στο λεξικο. Θελω κι εγω να γραψω λιγα πραγματα περι του θεματος, αλλα ειλικρινα δεν ξερω απο που να αρχισω και που να τελειωσω! Σαν την Ελληνικη οικονομια δηλαδη!


Δε θα ασχοληθω με τα τραγικα γεγονοτα στην τραπεζα της Μαρφιν, ουτε για το ρολο του ΔΝΤ, ουτε για το ρολο της Ευρωπαικης Ενωσης, των κερδοσκοπων και ολων αυτων τον πολιτικων που εφεραν αυτο το αποτελεσμα στη χωρα μας μετα απο 35 χρονια διακυβερνησης.


Θα ασχοληθω με μερικα απλα αλλα βασικα ερωτηματα που μου ηρθαν στο μυαλο, οχι μονο προσφατα αλλα εδω και χρονια. 


Ερωτηση 1: Φταινε μονο οι πολιτικοι και οι 'λεφταδες' για αυτη την κατασταση;

Οχι βεβαια. Φταινε ολοι αυτοι που ψηφισαν τα ιδια κομματα και τους ιδιους υποψηφιους που τα ειχαν ηδη κανει θαλασσα. Εφοσον βλεπεις οτι την πρωτη φορα τα κανουν θαλασσα, τι σε εκανε να πιστευεις οτι την επομενη φορα θα τα πανε καλα; 


Φταινε ολοι αυτοι που ψηφισαν καποιον επειδη τους υποσχεθηκε (η σε μελος της οικογενειας τους) μια θεση στο δημοσιο. Εφοσον δινεις ψηφο σε ενα ατομο που σου δειχνει οτι ειναι διεφθαρμενο (γιατι μη μου πεις οτι δεν ηξερες οτι μια τετοια υποσχεση δεν ειναι ενδειξη διαφθορας) τοτε πως μετα μου κλαιγεσε οτι σου εφαγε το δημοσιο χρημα; Εφοσον προεκλογικα σκεφτικες τον εαυτουλη σου μονο και εβαλες μια 'εγωιστικη' ψηφο, πως τωρα κατηγορεις οτι αυτος που ψηφισες κοιταει το προσωπικο του κερδος και οχι το καλο της χωρας;


Φταινε ολοι αυτοι που αποφασισαν να μην πανε να ψηφισουν (πχ γιατι 'ολοι ιδιοι ειναι') και αυτοι που εριξαν λευκο επειδη θεωρησαν οτι το λευκο ειναι ενδειξη διαμαρτυριας. Οχι φιλοι μου. Λευκο και αποχη ειναι ο,τι καλυτερο για το διεφθαρμενο πολιτικο και ο,τι χειροτερο για τη δημοκρατια. Γιατι; Ας δωσω ενα παραδειγμα.


Αν δεν κανω λαθος, ενα κομμα κερδιζει τις εκλογες εαν εχει αποκτισει το 42% και πανω των εκγυρων ψηφων. Αν λοιπον υποθεσουμε οτι συνολικα ψηφιζουν 1000 ατομα, το κομμα χρειαζεται 420 τουλαχιστον ψηφους για να κερδισει. Αν υποθεσουμε επισης οτι ενα 10% ειναι σιγουροι ψηφοι (πχ τα λεγομενα κομματοσκυλα, μελη, κλπ κλπ) και ενα 10% ειναι ψηφοι απο υποσχεσεις (βλεπε μονιμοτητα ποιο πανω) αυτο σημαινει οτι πριν καν γινουν οι εκλογες εχει εξασφαλισμενους 200 ψηφους, αρα θελει αλλους 220 για να φτασει το 42%.


Εαν λοιπον το 10% των ψηφοφορων δεν ψηφισει και το αλλο 10% ριξει λευκο, μενουν 800 εγκυροι ψηφοι, οποτε το κομμα θελει 336 ψηφους για το 42%. Εφοσον ομως εχει ηδη 200 εξασφαλισμενους, τωρα θελει μονο 136 για να κερδισει, αντι για 220. Ετσι λοιπον, οχι μονο δεν του δινεις να καταλαβει οτι διαμαρτυρεσε, αλλα το διευκολινεις να κερδισει θελωντας λιγοτερες ψηφους απο αυτους που θα ηθελε εαν ψηφιζες ενα αλλο κομμα.



Αν με ρωτησετε τι να ψηφισετε εαν τιποτε δεν σας αντιπροσωπευει, η απαντηση ειναι απλη. Καποιο απο τα αλλα κομματα, οσο μικρο και να ειναι, που εστω και κατι απο αυτα που λεει σας καλυπτει. Στο κατω κατω, αν ολοι ειναι ιδιοι, ας αφησετε και καποιον αλλο να τα φαει ρε παιδακι μου! Ολο οι 2 μεγαλοι θα τα τρωνε ολα; Καλυτερα να υπαρχουν πολλα κομματα στη βουλη παρα 1-2 μεγαλα και 2-3 κουτσουλιες. Μην τους αφηνετε να κερδιζουν τις εκλογες ακομα πιο ευκολα! Καντε τους να φτησουν αιμα για την ψηφο σας. Λευκη ψηφος ειναι λευκη σημαια. Λετε 'παραδιδω το μελλον μου στα χερια των κομματοσκυλων και αυτων που ψηφιζουν για τη θεση στο δημοσιο'. Μην κλαις λοιπον και μη βριζεις αυτους που εριξαν την ψηφο. Εσυ φταις που οι λιγες, διεφθαρμενες ψηφοι τους πιασαν τοπο.



Ερωτηση 2: Η τωρινη κυβερνηση εχει ιδεα απο οικονομικα;

Δεν κανω την ιδια ερωτηση για τις προηγουμενες κυβερνησεις, μια και σtην κατασταση που μας φερανε μαλλον δεν ξεραν την τυφλα τους. 


Πειτε μου ομως κατι. Περπατατε σε ενα εμπορικο κεντρο και βλεπετε ενα μαγαζι με βιτρινες γεματο ταμπελες 'Προς Διαλυση'. Τι τιμες περιμενετε να βρειτε σε αυτο το μαγαζι; 10% πιο φτηνες; 30%; 50%; Κατι τετοιο. Σιγουρα ομως δεν περιμενετε να λεει 'Προς Διαλυση. Ο,τι παρεις διπλασια τιμη'.


Ας μου εξηγησει λοιπον καποιος πως γινεται να θελεις σαν κρατος να εισπραξεις οσο γινεται περισσοτερα και γρηγοροτερα γιατι πας προς διαλυση, και αυξανεις ΦΠΑ, μειωνεις εισοδηματα, αυξανεις τιμες και μειωνεις συνταξεις!!!!!! Βρε μπας να φωναξουμε κανενα Εβραιο η Σκωτσεζο να μας κανει μαθηματα οικονομειας; Αυτο ειναι για να το λες σε αστειο με τον Τοτο, οχι να το κανεις σαν κυβερνηση!!!


Κυριοι της κυβερνησης, οταν θελετε να εισπραξετε γρηγορα 100 ευρω, ειναι απλη λογικη (που φαινεται δεν εχετε) οτι πιο γρηγορα θα τα εισπραξετε εαν πουλησετε 100 τυροπιτες προς 1 ευρω τη μια, παρα  εαν πουλησετε 50 τυροπιτες προς 2 ευρω, η 25 τυροπιτες προς 4 ευρω!! Ακομα καλυτερα να ριξετε τη τιμη στο 50 σεντς τη μια για να πουλησετε 200 τυροπιτες. Γιατι; Επειδη:

1. Καποιος που του χαμηλωσες το ισοδυμα, θα μπορεσει να συνεχισει να αγοραζει τυροπιτα εαν του την πουλησεις 50% πιο φτηνα.

2. Παροτι ο τυροπιτας θα εχει πολυ μικροτερο ποσοστο κερδους, θα πουλαει ακομα πολλες τυροπιτες, οποτε αυτοι που του πουλανε το τυρι, το αλευρι, το λαδι, κλπ κλπ θα εχουν ακομα πελατεια. Και αν μειωσουν και αυτοι τις δικες τους τιμες, οι πωλησεις τους δεν θα υποφερουν τοσο. Αρα και η αγορα θα κινειται, και οι εργαζομενοι θα εχουν ακομα δουλεια αλλα και θα εισπραξεις το ΦΠΑ που θες.

3. Ακομα και ολοι αυτοι να πουλανε σε τιμη κοστους, παλι θα ειναι καλυτερα απο το να πετανε τις ακριβες τυροπιτες των 2 ευρω στα σκουπιδια με αποτελεσμα να μπαινουν μεσα, να απωλειουν προσωπικο και να καταληξεις οχι μονο να μην εισπρατεις τιποτα, αλλα και να πληρωνεις ανεργους.




Γι αυτο κυριοι οχι μονο δεν αξιζετε να διαχηριζεστε τα οικονομικα του κρατους, αλλα πρεπει να ξανακανετε σχολειο. Αντι να λαβετε μετρα ωστε η αγορα να συνεχισει να λειτουργει, σε λιγο δεν θα υπαρχει αγορα. Αποτελεσμα; Θα πρεπει να πληρωσετε και απο πανω! Πως; Δανεικα παλι η κι αλλες περικοπες;




Ερωτηση 3: Θα πρεπει να νοιωθεις ντροπη που λες οτι εισαι Ελληνας με οσα συμβαινουν, ετσι;

Την ερωτηση αυτη μου την εκανε ενας πολυ καλος φιλος μου και η απαντηση ειναι ευκολη. Δε νοιωθω καμμια ντροπη που ειμαι ελληνας. Δεν νοιωθω καμμια ντροπη για την Ιστορια της χωρας μου. Απλα, τωρα καταλαβαινω αυτο που εγραψε καποτε ο Λορδος Βυρωνας οταν επισκευθηκε την Ελλαδα για πρωτη φορα, υπο τουρκικο ζυγο:


"Οι μοντερνοι Ελληνες δεν μοιαζουν καθολου στους αθανατους αρχαιους που εκτησαν τον Παρθενωνα.'


Δεν μιλουσε για την εμφανιση, αλλα για το οτι ενω περιμενε να δει ενα λαο περηφανο και γενναιο, αντικρισε ενα λαο που μετα απο 400 χρονια σκλαβιας εδειχνε οτι ειχε αποδεχθει τη μοιρα του. Καπως ετσι βλεπω εδω και χρονια την κατασταση στην Ελλαδα. Ενα λαο που μιλαει παντα για την ιστορια των προγωνων της μεν, αλλα εχει μεινει στην ιστορια, δεινει βαση μονο στο παρων και εχει κλεισει τα ματια στο μελλον.


Ενα λαο που σε διαστημα 35 χρονων κατεληξε να θεωρει το βιβλιο σαν ενα αντικειμενο που μετα το πανεπιστιμιο ειναι προς αποφυγην. Πως η τεχνη, η ποιηση, η λογοτεχνεια, ειναι βαρετα και για καποιους κουλτουριαρηδες παππουδες, ενω απο την αλλη υπερηφανευεται ακομα για καποιον Ομηρο, καποιον Φηδια, καποιο Σεφερη, καποιο Ελυτη, καποια Καλλας. Ενα λαο που χασμουριεται οταν ακουσει λεξεις οπως 'φιλοσοφια', 'στοχασμος', αλλα παντα λεει στον Αγγλο οτι η λεξη philosophy ειναι ελληνικη και ξεχναει οτι χαρις το Σωκρατη, τον Πλατωνα, τον Αριστοτελη και τον Πυθαγορα ο υπολοιπος κοσμος ανεπτυξε κοσμοθεωριες, πολιτικες επιστημες, ιδεολογιες, μορφες κυβερνησεων, φιλοσοφικα και ανθρωπολογικα ερωτηματα.


Ενα λαο που πλεον εφαρμοζει 'αξιακρατια' αντι 'αξιοκρατια', δηλαδη αυτος με τα πιο πολλα λεφτα ειναι πρωτος. Ενα λαο που υπερηφανευεται για τους Ελληνες που διαπρεπουν, ενω πρεπει να πικραινεται που ολοι αυτοι οι ελληνες διαπρεπουν αφου εγκαταλειψουν την Ελλαδα και εγκατασταθουν στο εξωτερικο. Γιατι εαν εμεναν Ελλαδα, η Καλλας θα ειχε καταληξει σε κανενα μπουζουκσαδικο, ο 'Vangelis' μαλλον μουσικη για το Ζε Τεμ θα εγραφε, ο Παπανικολαου οχι μονο δεν θα ειχε ανακαλυξει το τεστ που τωρα σωζει εκατομμυρια γυναικες το χρονο, αλλα μαλλον θα ηταν ξεχασμενος σε κανενα υπουργειο.


Θα τελειωσω το κειμενο σε αυτο το σημειο, με μια λιστα ελληνων επιστημονων που διαπρεπουν στο εξωτερικο. Δε μπορω να μεταφρασω ολες τις παρακατω ορολογιες γι αυτο ζητω συγγνωμη. Θα σας συνηστουσα να κλικαρετε στις σελιδες του καθε ενα απο τους παρακατω, για να δειτε αναλυτικα ποσες ερευνες, μελετες εχουν κανει, ποσα βιβλια εχουν γραψει, ποσα βραβεια εχουν παρει αλλα πανω απο ολα σε ποσες μεγαλες θεσεις εργαζονται.

Απλα σκεφτειτε εαν τα λεφτα που κλεψανε ολοι αυτοι οι πολιτικοι τοσα χρονια τα ειχαν διαθεσει για να ζουν οι παρακατω στην Ελλαδα και να κανουν τις ερευνες τους εδω, τι βιομηχανια/τεχνολογια θα μπορουσε να εχει η Ελλαδα αυτη τη στιγμη.



Αθανασιος Φωκας, μελος του Διεθνους Συμβουλευτικου Ινστιτουτου Μαθηματικων του Imperial College στην Μ Βρεταννια (το 5ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.mlahanas.de/Greeks/new/ASFokas.htm




Γιωργος Παπανικολαου, καθηγητης Μαθηματικων στο Stanford University (το 16ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.mlahanas.de/Greeks/new/GeorgePap.htm




Νικος Σαληγκαρος, καθηγητης Μαθηματικων στο Πανεπιστημιο του Τεξας, στο Σαν Αντονιο
http://zeta.math.utsa.edu/~yxk833/index.html




Αλεξανδρος Κεχρης, καθηγητης Μαθηματικων στο Ινστιντουτο Τεχνολογιας της Καλιφορνια (το 10ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.math.caltech.edu/people/kechris.html




Γεωργιος Σιοψης, καθηγητης στο τμημα Φυσικης και Αστρονομιας του Πανεπιστημιου του Τεννεση
http://aesop.phys.utk.edu/cv.html




Σταυρος Γαρουφαλλιδης, καθηγητης Μαθηματικων στο Ινστιντουτο Τεχνολογιας της Georgia, στην Ατλαντα
http://people.math.gatech.edu/~stavros/




Εφη Καλφαγιαννη, καθηγητρια Μαθηματικων στο πανεπιστημιο Michigan State
http://www.mth.msu.edu/~kalfagia/




Ιωαννης Καρατζας, καθηγητης Εφαρμοζων Πιθανοτητων στο πανεπιστημιο Κολουμπια της Ν Υορκης (το 11ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.math.columbia.edu/~ik/




Νικολας Σαμιος, φυσικος και πρωην διευθηντης του Εθνικου Εργαστηριου Μπρουκχειβεν (που ανοικει στο αμερικανικο υπουργειο ενεργειας)
http://www.mlahanas.de/Greeks/new/Samios.htm




Ιωαννης Ηλιοπουλος, καθηγητης Θεωρητικης Φυσικης
http://archive.enet.gr/online/online_print.jsp?id=62586424




Δημητριος Χριστοδουλου, καθηγητης Μαθηματικων και Φυσικης στο πανεπιστημιο ΕΤΗ της Ζυριχης (το 20ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.mlahanas.de/Greeks/new/Christodoulou.htm




Κωνσταντινος Τσαλλης, καθηγητης Φυσικης στο Κεντρο Φυσικης στο Ριο Ντε Τζανειρο (με πολλα βραβεια)
http://www.mlahanas.de/Greeks/new/Tsallis.htm


Σαββας Δημοπουλος, καθηγητης Φυσικης στο Stanford University (το 16ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.stanford.edu/dept/physics/people/faculty/dimopoulos_savas.html


Ιωαννης Ιωαννοπουλος, καθηγητης Φυσικης στο MIT (το 9ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.rle.mit.edu/rleonline/People/JohnD.Joannopoulos.html


Κωστας Σουκουλης, καθηγητης στο πανεπιστημιο της Iowa


Κωνσταντινος Γουλιανος, καθηγητης και διευθηντης του Εργαστηριου Πειραματικης Φυσικης Υψηλης Ενεργειας του Πανεπιστημιου Ροκφελερ


Φωτεινη Μαρκοπουλου-Καλαμαρα, καθηγητρια Φυσικης στο πανεπιστημιο Waterloo του Καναδα

http://www.mlahanas.de/Greeks/new/Kalamara.htm


Μαρια Σπυροπουλου, καθηγητρια Φυσικης στο πανεπιστημιο του Σικαγο (το 7ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://sprott.physics.wisc.edu/pickover/pc/maria.html


Γεωργιος Ευσταθιου, καθηγητης Αστροφυσικης στο πανεπιστημιο του Καιμπριτζ (το 2ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.mlahanas.de/Greeks/new/GEfstathiou.htm


Χρυσα Κουβελιωτου, Αστροφυσικος και μελος του Science Group το οποιο συνεργαζεται με το Κεντρο Διαστημικων Πτησεων της ΝΑΣΑ στο Χαντσβιλ. Το ονομα της ειναι το 6ο πιο αναφερομενο ονομα σε ερευνες, μελετες και βιβλια στην Διαστιμικη Πτηση στον κοσμο!
http://www.mlahanas.de/Greeks/new/Kouveliotou.htm


Ιωαννης Κοντοπουλος και Δημοσθενης Καζανας, Αστροφυσικοι στο Κεντρο Διαστιμικης Goddard, της ΝΑΣΑ.
http://iopscience.iop.org/1538-4357/525/2/L125/pdf/995426.web.pdf


Μηνας Καφατος, αστροφυσικος και πρυτανης του πανεπιστημιου Chapman
http://www.chapman.edu/CS/newsAndEvents/greekHazards0509.asp


Σταματης Κριμιζης, αστροφυσικος και διευθυνων στελεχος του τμηματος Εφαρμοσμενης Φυσικης του πανεπιστημιου του John Hopkins
http://www.mlahanas.de/Greeks/new/Krimigis.htm


Κωνσταντινος Παπαδοπουλος, καθηγητης Φυσικης στο πανεπιστημιο του Μαιριλαντ
http://www.umdphysics.umd.edu/index.php/about-us/people/faculty/188-papadopoulos.html


Βασιλης Αγγελοπουλος, καθηγητης Earth & Space Sciences στο UCLA (το 32ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.nasa.gov/mission_pages/themis/mission/vassilis_bio.html


Μανωλης Γιαννελης, καθηγητης Μηχανικης στο πανεπιστημιο Cornell (το 15ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο). Το ονομα του ειναι το 25ο πιο αναφερομενο ονομα σε ερευνες, μελετες και βιβλια στην Νανοτεχνολογια στον κοσμο!
http://mse.cornell.edu/mse/people/profile.cfm?netid=epg2


Γεωργιος Χρηστου, καθηγητης Χημειας στο πανεπιστημιο της Φλοριντα.
http://www.chem.ufl.edu/~christou/group/


Φαιδων Αβουρης, χημικος και διευθυντης του Nanometer Scale Science and Technology at the Thomas J. Watson Research Center in Yorktown Heights, New York (νανοτεχνολογια).
http://en.wikipedia.org/wiki/Phaedon_Avouris


Γεωργιος Χατζηπαναγης, καθηγητης Φυσικης στο πανεπιστημιο του Delaware
http://web.physics.udel.edu/news/professor-hadjipanayis-discusses-quest-new-permanent-magnet-materials-may-2010-issue-physics-to


Μερκουρι Κανατζιδης, καθηγητης Χημειας στο πανεπιστημιο Michigan
http://www.cem.msu.edu/~kanatzid/CURRICULUMVITAE.html


Νικολας Πεππας, καθηγητης Χημικης Μηχανικης, Βιοφαρμακευτικης και Φαρμακευτικης στο πανεπιστημιο του Τεξας.
http://web.engr.utexas.edu/che/directories/faculty/peppas.cfm


Χρηστος Τακουδης, καθηγητης Χημικης Μηχανικης στο πανεπιστημιο της Μιννεσοτα
http://tigger.uic.edu/~takoudis/


Αντωνιος Βερης, καθηγητης Χημικης Μηχανικης στο πανεπιστημιο Delaware
http://www.che.udel.edu/directory/facultyprofile.html?id=029


Σωτηρης Πρατσινης, καθηγητης Mechanical and Process Engineering στο πανεπιστημιο ΕΤΗ της Ζυριχης (το 20ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.ptl.ethz.ch/people/director/pratsinis/


Κοσμας Πρασσιδης, καθηγητης Χημειας στο πανεπιστημιο του Durham
http://www.dur.ac.uk/chemistry/staff/profile/?id=2393


Αθανασιος Παναγιωτοπουλος, καθηγητης Χημικης Μηχανικης στο πανεπιστημιο Princeton (το 8ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://kea.princeton.edu/Panagiotopoulos/


Ιωαννης Κεβρεκιδης,  καθηγητης Χημικης Μηχανικης στο πανεπιστημιο Princeton (το 8ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.princeton.edu/che/people/faculty/kevrekidis/


Νικολας Ηπιωτης, καθηγητης Χημειας στο πανεπιστημιο της Ουασινγτον
http://depts.washington.edu/chem/people/faculty/epiotis.html


Νικολας Λεβεντης, χημικος και πρυτανης στο πανεπιστημιο του Μιζουρι
http://www.aerogel.org/?p=1324


Δημητριος Σακελλαριου, φυσικοχημικος και ερευνητης στο Γαλλικο Εργαστηριο Ατομικης Ενεργειας στο Παρισι
http://waugh.cchem.berkeley.edu/~dsakella/


Μιχαλης Τσαπατσης, καθηγητης Χημειας στο πανεπιστημιο της Μινεσοτα
http://www.cems.umn.edu/research/tsapatsis/


Δημητριος Μπερτσεκας, καθηγητης Μηχανικης στο πανεπιστημιο ΜΙΤ (το 9ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://web.mit.edu/dimitrib/www/home.html


Δημητριος Αντωνιαδης, καθηγητης Τεχνολογιας Μικροσυστηματων στο  πανεπιστημιο ΜΙΤ (το 9ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www-mtl.mit.edu/~daa/index.html


Χρηστος Παπαδημιτριου, καθηγητης Επιστημης Υπολογιστων στο Πανεπιστημιο της Καλιφορνια, στο Μπερκλει (το 39ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.eecs.berkeley.edu/~christos/


Κωνσταντινος Μπαλανης, καθηγητης Ηλεκτρικης Μηχανικης στο πανεπιστημιο Arizona State
http://balanis.faculty.asu.edu/BalanisVitae.html


Εφη Φουφουλα-Γεωργιου, καθηγητρια στο τμημα Περιβαλοντολογικης Μηχανικης του πανεπιστημιου της Μιννεσοτα
http://personal.ce.umn.edu/~foufoula/cv.php


Δημητριος Παυλιδης, καθηγητης στο πανεπιστημιο Τεχνολογιας του Νταρμσταντ (Γερμανια) και διευθυντικο στελεχος του Ινστιντουτου Ηλεκτρονικης, Μικροηλεκτρονικης και Νανοτεχνολογιας της Γαλλιας.
http://www.hfe.tu-darmstadt.de/index.php?id=208&L=&tx_mitarbeiterverwaltung_pi1[showUid]=1


Δημητριος Ψαλτης, Πρυτανης του τμηματος Μηχανικης και καθηγητης Οπτικης στο πολυτεχνειο Λωζαννης (την 42η καλυτερη σχολη του κοσμου)
http://people.epfl.ch/demetri.psaltis


Αναστασιος Χασιακος, Εκτελεστικος Διευθυντης Αξιολογησης στο πανεπιστημιο της Καλιφορνια, στο Long Beach
http://www.csulb.edu/colleges/coe/ee/views/personnel/fulltime_emeritus/chassiakos.shtml


Ιωαννης Μπαρας, καθηγητης στο τμημα 'Electrical and Computer Engineering  ' του πανεπιστημιου του Μαιριλαντ.
http://www.isr.umd.edu/~baras/


Αντωνιος Εφρεμιδης, καθηγητης στο τμημα Ηλεκτρικης Μηχανικης του πανεπιστημιου του Μαιριλαντ.
http://www.ece.umd.edu/faculty/tony.html


Δημητριος Αναστασιου, καθηγητης και διευθυντικο στελεχος στο πανεπιστημιο της Κολουμπια (το 11ο καλυτερο πανεπιστημιο στον κοσμο)
http://www.ee.columbia.edu/~anastas/


Αρης Ροσακης, καθηγητης Αεροναυτικης και Μηχανολογιας στο πανεπιστημιο CALTECH (το 10ο καλυτερο στον κοσμο)
http://www.rosakis.caltech.edu/


Γεωργιος Μαλλιαρας, καθηγητης στο τμημα 'Materials Science and Engineering' του πανεπιστημιου Cornell (το 15ο καλυτερο στον κοσμο)
http://mse.cornell.edu/mse/people/profile.cfm?netid=ggm1


Τα παραπανω ειναι ενα μικρο δειγμα του τι θα μπορουσε να καταφερει η Ελλαδα εαν αυτοι οι επιστημονες διδασκαν και κανανε ερευνες στην πατριδα μας. Επειδη κουραστηκα να γραφω τοσα ονοματα, παρακατω ειναι και αλλοι πολλοι στους οποιους απλα σας δεινω την ιστοσελιδα τους.

http://www.me.berkeley.edu/faculty/grigoropoulos/

http://www.ise.ufl.edu/pardalos/

http://titan.princeton.edu/People/floudas.html

http://www.cheme.cmu.edu/people/faculty/ns1b.htm

http://www1.coe.neu.edu/~mavro/

http://www.waves.utoronto.ca/prof/gelefth/main.html

https://eeweb.ee.ucla.edu/Biography2.php?displayid=154

http://www.hq.nasa.gov/office/codeq/stamatelatos.htm

http://spincom.umn.edu/georgios/

http://archive.cardesignnews.com/news/whoswhere/020402subaru-zapat.html (ηγετικο στελεχος του τομεα σχεδιασμου της SUBARU)

http://www.ritzsite.nl/RAI99/A_RAI_new10.htm  (το TOYOTA YARIS σχεδιαστικε απο ελληνα)

http://www.ee.columbia.edu/fac-bios/tsividis/faculty.html

http://meche.mit.edu/people/index.html?id=100

http://www3.babson.edu/ESHIP/outreach-events/George-N-Hatsopoulos.cfm

http://web.media.mit.edu/~mbletsas/

http://www.fraunhofer.org/Headquarter%20Staff/Tsichritzis.html

http://www1.cs.columbia.edu/~mihalis/

http://www.mit.edu/~jnt/home.html

http://www.cs.toronto.edu/~jm/

http://www.cs.cmu.edu/~christos/

http://www.ece.illinois.edu/directory/profile.asp?cdp

http://www.cs.cmu.edu/~natassa/

http://www.seas.gwu.edu/~alexan/

http://www.cfar.umd.edu/~yiannis/

http://www.discover.uottawa.ca/people/Nicolas_Georganas/SITE/

http://www.metakides.net/business.htm

http://www-verimag.imag.fr/~sifakis/?link=CV

http://csl.stanford.edu/~christos/

http://cgi.di.uoa.gr/~emiris/index-eng.html

http://www.tem.uoc.gr/~mkaravel/

http://www.cs.uoi.gr/Staff/EN/palios.html

http://www.mit.edu/~dbertsim/

http://www.ecb.int/ecb/orga/decisions/html/cvpapademos.en.html  (Υποδιευθυντης στην Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα)


http://www.oecd.org/speaker/0,3438,en_21571361_31938349_38794760_1_1_1_1,00.html

http://personal.lse.ac.uk/pissarid/

http://www.athanasiosorphanides.com/

http://www.econ.ucla.edu/azariadi/

http://www.econ.vt.edu/faculty/facultybios/spanosbio.htm

http://www2.lse.ac.uk/researchAndExpertise/Experts/j.kallinikos@lse.ac.uk

http://www.embl.de/ExternalInfo/kafatos/Fotis.html

http://people.forbes.com/profile/aristides-a-n-patrinos/81489

http://www.tufts.edu/sackler/pharmacology/faculty/theoharides.html

http://ase.tufts.edu/faculty-guide/fac/mflytzan.chemeng.htm

http://www.ruf.rice.edu/~che/people/faculty/mikos/mikos.html

http://www.mib.ac.uk/aboutus/excellence/fellows/Stephanopoulos%20Gregory/index.html

http://www.stanford.edu/~peterk/

http://www.hbcg.utmb.edu/faculty/papaconstantinou/

http://www.sanger.ac.uk/research/faculty/pdeloukas/

http://www.ciml.univ-mrs.fr/Lab/Alexopoulou.htm

http://www.kyb.tuebingen.mpg.de/~nikos

http://www.burnet.edu.au/home/cimmunology/immunologyandcancervaccinelaboratory/apostolopoulos

http://www.uth.tmc.edu/clinicalneuro/papanicolaourev.htm

http://www.med.upenn.edu/ins/faculty/gonatas.htm

http://www.gs.washington.edu/faculty/stam.htm


Μην νομιζετε οτι εδω καπου τελειωνει η λιστα. Απλα εγω τη σταματαω καπου εδω γιατι δεν υπαρχει λογος να τη συνεχισω. Θα ηθελα απλα να αναφερθω σε ενα βουλευτη, τον κυριο Βασιλη Οικονομου, που σε μια προσφατη εμφανιση στη Ζουγκλα τολμισε να πει σε μια μαθητρια 'Δε σημαινει κυρια μου κατι το οτι τελειωσατε ενα πανεπιστημιο. Ενα πανεπιστημιο τελειωσατε'.


Δειτε τη χαρακτηριστικη φραση στο σημειο 1:32 του παρακατω βιντεο






Κυριε Οικονομου, το οτι τα μεγαλυτερα πανεπιστημια του κοσμου εχουν αυτη τη στιγμη τους παραπανω ελληνες να διδασκουν τους μελλοντικους επιστημονες τους, ενω η Ελλαδα ειναι στα χαλια τα σημερινα, δειχνει και παραδειχνει οτι το να τελειωσεις ενα πανεπιστημιο λεει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Δυστυχως εσυ και οι συναδελφοι σου δεν λετε να το καταλαβετε, η μαλλον το καταλαβενετε αλλα προτιματε οι ψηφοφοροι ελληνες να ειναι οσο πιο αγραμματοι ειναι για να μπορειτε εσεις να μεινετε στη Βουλη για πολλα χρονια ακομα. 





3 comments:

  1. Σταματη ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι τα πραγματα. Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Μακαρι ομως να σκεφτονατι ετσι ολοι οι ελληνες της ηλικιας μας μηπως και κατι αλλαξουμε στο μελλον, γιατι μονο με το ΔΝΤ δεν σωζομαστε.

    Ελενη (η συζυγος του Μπρεκαση)

    ReplyDelete
  2. GEORGE KARAMOYZHS8 June 2010 at 22:31

    ΣΤΑΜΑΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΤΡΩΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΗΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΙΧΝΕ ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ

    ReplyDelete
  3. Κάπως έτσι απάντησαν στα παιδιά που περιμένουν να διοριστούν μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στο Υπ. Οικ. οι οποίοι είναι ΠΕ και ακόμη περιμένουν. Όταν λοιπόν είπαν τα παιδιά ότι είναι επιστήμονες που τους χρειάζεται το Δημόσιο τους ειρωνεύτηκε το μεγαλοστέλεχος του Υπ. Οικ. λέγοντας "Σιγά τους Επιστήμονες".

    ReplyDelete