14 March 2010

Ισλαμ εναντιιων ΗΠΑ


Στις 2 η ωρα ενα ωραιο καλοκαιρινο μεσημερι 100 ανθρωποι μαζευτηκαν σε μια αιθουσα για να παρακολουθησουν μια συζητηση μεταξυ δυο ομιλητων. Η συζητηση τελειωσε μετα απο 2 ωρες και ο ομιλητης Α δηλωσε οτι εξω απο την αιθουσα ειχε πια νυχτωσει. Ο ομιλητης Β δηλωσε οτι ηταν ακομα μερα. Πιστευετε αραγε οτι θα υπηρχαν καποιοι απο τους 100 στο ακροατηριο που θα πιστεψαν τον ομιλητη Α; Ισως ναι, ισως οχι. Οι πιο πολλοι θα κοιταξαν το ρολοι τους και θα ειπαν ‘Η ωρα ειναι μονο 4, αρα ειναι μερα ακομα’. Μερικοι θα περιμεναν μεχρι να βγουν εξω για να δουν με τα ιδια τους τα ματια. Ισως λιγοι να συμφωνησαν με τον ομιλητη Α επειδη υποστηριζαν ολες απο τις προηγουμενες αποψεις του.

Η παραπανω ιστορια δεν ειναι φυσικα αληθινη. Αλλα στα μελη των σημερινων δημοκρατικων κοινωνιων συμβαινει πολυ συχνα το να περιφανευονται οτι εχουν ελευθερια λογου, ο,τι και να ειναι αυτος. Μεχρι εδω δεν εχω κανενα προβλημα. Αλλα το να εισαι ελευθερος να εκφραζεις μια γνωμη δεν λεει τιποτα εαν αυτη η γνωμη δεν βασιζεται σε γεγονοτα, σε πληροφοριες που εχουν ερευνηθει καλα και σε εγκυρη εξεταση των πραγματων. Ο ομιλητης Α ηταν ελευθερος να πει οτι εξω ειχε νυχτωσει, παρ’ οτι στην πραγματικοτητα ο ηλιος ηταν ακομα ψηλα στον ουρανο. Η γνωμη του, ομως, παροτι σεβαστη, ηταν λανθασμενη, καθαρα αμφισβητησιμη, απολυτα λαθος. Οποτε, ελευθερια να εκφασεις μια γνωμη δεν σημαινει τιποτα αν η γνωμη αυτη ειναι ανοητη.



Ειμαι ελευθερος να λεω οτι, κατα τη γνωμη μου, οι ΗΠΑ ειναι η μικροτερη χωρα σε μεγεθος στον πλανητη, οτι αν βαλεις τα χερια σου στη φωτια για 5 λεπτα η ζωη σου θα αυξηθει για 1 χρονο παραπανω, οτι αν πιεις 10 μπουκαλια βοτκα καθε μερα ο δεικτης εμφυιας σου θα αυξηθει κατα 50%. Ειμαι ελευθερος να εκφρασω αυτες τις γνωμες. Αλλα ολες εχουν μηδενικη αξια. Τιποτα. Σκουπιδια. Γιατι; Γιατι μπορει να αποδειχθει ευκολα, επιστημονικα αλλα και με αλλους τροπους, οτι και οι 3 ειναι λανθασμενες.

Ο κινδυνος να εκφραζεις τετοιες γνωμες ομως ειναι οτι μερικοι που πιστεψαν τα λογια μου χωρις να ζητησουν δευτερη γνωμη, η κυριως χωρις να ρωτησουν τη μαγικη λεξη ‘Γιατι;’, ισως ακολουθησουν τη γνωμη μου και χασουν τα χερια τους λογω σοβαρων εγκαυματων, η χασουν τη ζωη τους λογω δηλητηριασης απο αλκοολ. Ετσι, η ελευθερια μου να εκφρασω οποια γνωμη θελω επαψε να ειναι απλα λανθασμενη αλλα εγινε και επικινδυνη, θανατηφορα.

Προσωπικα δεν ειμαι οπαδος της απολυτης ελευθεριας. Η απολυτη ελευθερια ειναι παρομοια με το νομο της ζουγκλας. Ειμαι ελευθερος να καψω το σπιτι σου χωρις λογο και εισαι ελευθερος να ερθεις στο σπιτι μου και να σκοτωσεις την οικογενεια μου για εκδικηση. Αυτη ειναι η απολυτη ελευθερια. Η ελευθερια στην οποια καθε πραξη επιτρεπεται. Γι’ αυτο το λογο δεν ειμαι επισης οπαδος της απολυτης ελευθεριας του λογου. Η λεξη ‘απολυτη’ σημαινει οτι ειμαι ελευθερος να σε κατηγορησω οτι εχεις κανει τα πιο φρικτα πραγματα και να καλεσω τον κοσμο να παρουν τα οπλα και να σε σκοτωσουν. Ισως να πειτε οτι παροτι ειμαι ελευθερος να το πω, κανενας δεν θα με πιστεψει. Οι μερικοι εκαντονταδες γνωστοι μου, ομως, που ξερουν εμενα και οχι εσενα, θα με πιστεψουν σιγουρα αντι για σενα. Αρα, η ζωη σου ειναι σε κινδυνο. Αυτη ειναι η δυναμη της απολυτης ελευθεριας λογου, μια επικινδυνη δυναμη στα λαθος χερια.

Ισως πεις, επισης, οτι εννοειτε οτι θα πρεπει να υπαρχουν ορια στο τι μπορει να υπωθει, ετσι ωστε να μην υπαρχει δυνατοτητα διεγερσης μισους, κλπ. Ομως, απο τη στιγμη που αρχιζεις να βαζεις ορια, εξαιρεσεις, τοτε η ελευθερια σταματαει να ειναι απολυτη.

Ποια ειναι η γνωμη μου για το ποια μορφη πρεπει να εχει η ελευθερια; Συμφωνω με οσα εγραψε ο Ζαν Ζακ Ρουσσω στο ‘Το Κοινωνικο Συμβολαιο’, οταν ειπε οτι ο ανθρωπος μπορει να ειναι ελευθερος κατω απο το γραμμα του νομου μονο οταν αγκαλιασει το νομο σαν δικο του. Εξηγησε, ομως, το τι πρεπει να κανει αυτος ο νομος (δειτε παρακατω). Γι’ αυτο και το να εισαι ελευθερος σε μια κοινωνια απαιτει τον καθενα μας να καταστηλει τις προσωπικες επιθυμιες για το κοινο συμφερον ολων των πολιτων.




Θα επεκτινω λιγο ακομα αυτη την αποψη μια και αποτελει τη βαση αυτου του κειμενου. Ο Ρουσσω ειπε οτι για να ευδοκιμησει μια κοινωνια και για να ειναι δικαιη, τα μελη της πρεπει να αποφασισουν ποια ειναι η κοινη επιθυμια για το κοινο καλο, αντι για το δικο τους καλο. Εγω μπορει να σκεφτομαι οτι θα ηθελα μια δουλεια με μισθο 1εκ ευρω το χρονο. Αυτη ειναι η δικη μου, προσωπικη επιθυμια, για το δικο μου, προσωπικο καλο. Οταν ομως κανουμε την ιδια σκεψη αλλα απο την αποψη ολοκληρης της κοινωνιας, βλεπουμε οτι οι ανθρωποι θα ηθελαν να ζουν σε ενα μερος που ολοι θα ειχαν τουλαχιστον ενα σπιτι να ζησουν, μια δουλεια για να μπορουν να ζησουν ανετα, καλο εκπαιδευτικο συστημα, συστημα υγειας και κοινωνικης ασφαλισης, ασφαλες περιβαλλον, κλπ κλπ. Φυσικα, μερικα απο αυτα τα ατομα θα ηθελαν να εχουν μια τεραστια βιλλα κοντα στη θαλασσα, η ενα ιδιωτικο σκαφος αναψυχης, κλπ. Μπορουν, αλλα με την προυποθεση οτι οι αναγκες της κοινης επιθυμιας θα εχουν ικανοποιηθει. Πιστευω οτι μια κοινωνια στην οποια καθε ενα απο τα μελη της εχει τα κυριως απαραιτητα για μια ανετη διαβιωση, ειναι καλυτερη απο μια κοινωνια στην οποια μερικα μελη της εχουν τεραστια πλουτη ενω αλλα ζουν σε φτωχια.

Οποτε, καθε εκλεγμενη κυβερνηση πρεπει να κυβερνησει τη χωρα (κοινωνια) και να δημιουργησει καταλληλους νομους ωστε η κοινη επιθυμια των πολιτων να πραγματοποιηται, και οχι η επιθυμια των λιγων η της κυβερνησης μονο. Με λιγα λογια, το να κυβερνησεις πρεπει να ειναι το να κανεις ο,τι ειναι δυνατον ωστε να ικανοποιησεις την κοινη επιθυμια των πολιτων. Αν τωρα, για να γινει αυτο, η κυβερνηση μου λεει οτι δε μπορω να εχω μια δουλεια με μισθο 1εκ το χρονο (επειδη, πχ, η οικονομια θα καταστραφει η επειδη αυτο θα αυξησει την ανεργια επειδη η εταιρεια στην οποια εργαζομαι δεν θα μπορει να προσφερει δουλεια και σε αλλους), τοτε θα πρεπει να αποδεχτω αυτο που λεει η κυβερνηση. Η κοινη επιθυμια πρεπει να ειναι πανω απο ολες τις ατομικες επιθυμιες. Αυτο εννοει ο Ρουσσω οταν μιλαει για καταστολη των επιθυμιων μας για το κοινο καλο.

Αλλο ενα πολυ καλο παραδειγμα στο βιβλιο αυτο ειναι το εξης: Μιλωντας για τους εγκληματιες λεει οτι ‘για να μην ειμαστε θυματα κακοποιου, πρεπει να αποδεχθουμε οτι πρεπει να πεθανουμε εαν γινουμε και εμεις κακοποιοι’. Η φραση αυτη δεν χρειαζεται να μεταφραστει ως υπερασπιση της θανατικης καταδικης, αλλα του οτι για να θελουμε την προστασια απο κακοποιους θα πρεπει να δεχτουμε τους ιδιους νομους τιμωριας εαν γινουμε κι εμεις κακοποιοι. Εαν δεχτουμε οτι ειναι για το κοινο καλο το οτι ενας κακοποιος πρεπει να τιμωρειται, τοτε πρεπει επισης να δεχτουμε οτι δεν μπορουμε να εχουμε απολυτη ελευθερια να κανουμε ο,τι θελουμε και οτι πρεπει να κριθουμε απο τους ιδιους νομους που εκριναν τον κακοποιο, εαν γινουμε κι εμεις ενας απο αυτους. Ποσο επικαιρη ειναι αυτη η φραση τη σημερινη εποχη!



Για μενα, λοιπον, η απολυτη ελευθερια ειναι ενα μη επιθημιτο αντικειμενο, επειδη δημιουργει χαος. Ειναι ο νομος του ισχυρου που καταπιεζει τον αδυναμο με ακομα πιο μεγαλη δυναμη, ειναι ο κανονας του μεγαλου ψαριου που κατασπαραζει το μικρο. Ο νομος της ζουγκλας δεν ειναι ο νομος της κοινης επιθυμιας για την ειρηνικη συμβιωση ολων των ζωων, ειναι ο νομος της επιβιωσης του ισχυροτερου. Δεν θελω εναν τετοιο νομο να ειναι μερος της κοινωνιας μου μια και παντα θα υπαρχει καποιος ισχυροτερος απο εμενα. Θελω ελευθερια που θα μου δινει το δικαιωμα να ζω και να υπαρχω ελευθερος, αλλα μεσα σε συγκεκριμενα περιθωρια τα οποια θα ειναι προσδιορισμενα απο νομους και οι οποιοι θα εχουν δημιουργηθει για τη δικη μου προστασια αλλα και την προστασια του κοινωνικου συνολου γενικα, και που με τους ιδιους νομους θα κρινεται καθε μελος της κοινωνιας, ανεξαρτητα φυλλου, χρωματος, θεσης, κλπ.

Τωρα, λοιπον, που σας εδωσα τη γνωμη μου για την απολυτη ελευθερια, καιρος ειναι να αναφερθω στο κυριως θεμα του σημερινου κειμενου, το οποιο ειναι αποτελεσμα ενος ηλεκτρονικου μυνηματος που ελαβα απο μια φιλη μου, η οποια αντεγραψε μια συζητηση μεταξυ φιλων της, με θεμα Ισλαμ και ΗΠΑ. Απο τη συζητηση εκεινη μπορουσε κανεις ευκολα να καταλαβει οτι μερικα ατομα ειχαν συγκεκριμενη αποψη εναντιων των μουσουλμανων και η φιλη μου μου ζητησε να προσπαθησω να βαλω μια ταξη. Διαβαζωντας συγκεκριμενα σχολια, τα οποια και θα δωσω πιο κατω, καταλαβα οτι τα ατομα που ειπαν αυτα τα πραγματα εκαναν το ιδιο λαθος με τα ατομα που πιστεψαν τον ομιλητη Α. Ελαβαν τις πληροφοριες απο συζητησεις, απο τα μεσα μαζικης ενημερωσης, κλπ και τις πιστεψαν χωρις να ρωτησουν ‘Γιατι;’ και χωρις να κανουν τη δικη τους ερευνα πανω στο θεμα αυτης της συζητησης, ωστε να καταληξουν στα δικα τους, ανεξαρτητα, προσωπικα συμπερασματα.



Ο Ντανιελ Μπορστιν καποτε ειπε οτι ‘Το μεγαλυτερο εμποδιο προς μια ανακαλυψη δεν ειναι η αγνοια, αλλα η ψευδαισθηση της γνωσης’. Ενα ανιδεο ατομο απλα θα πει ‘δεν ξερω’. Αλλα ενα ατομο που εχει την ψευδαισθηση οτι εχει γνωση του θεματος, ειδικα ενος σοβαρου θεματος οπως οι σχεσεις μουσουλμανων και αμερικανων, ειναι πιο επικινδυνο γιατι με το να νομιζει οτι ξερει καλα το θεμα μπορει να εκφρασει γνωμη που να ειναι λαθος και, κυριως, επικινδυνη.

Θα ξεκινησω, λοιπον, με το να αντιγραψω μερικες απο τις αποψεις που εκφραστηκαν σε αυτες τις συζητησεις και θετωντας τη δικη μου γνωμη:


Εχουμε (οι Αμερικανοι) το δικαιωμα να υπερασπισουμε τον εαυτο μας και την πατριδα μας απο κατι που ξεκινησαν οι μουσουλμανοι.

Το ατομο που ειπε τα παραπανω λεει οτι καποιος εχει το δικαιωμα να υπερασπισει τον εαυτο του και την πατριδα του απο κατι που καποιος αλλος ξεκινησε πρωτος. Θα χρησιμοποιησω, λοιπον, την ιδια δηλωση για να δειξω οτι και οι μουσουλμανοι εχουν το ιδιο ακριβως δικαιωμα, δηλαδη το να υπερασπισουν τον εαυτο τους και την πατριδα τους απο κατι που ξεκινησαν πρωτα οι ΗΠΑ.

Βεβαια, το ατομο που ειπε την παραπανω φραση υπεθεσε οτι ολη η διαμαχη μεταξυ Ισλαμ και ΗΠΑ ξεκινησε απο την καταστροφη των διδυμων πυργων (9/11). Θα ηθελα, λοιπον, παρακατω να δωσω ενα γρηγορο μαθημα ιστοριας, το οποιο θα αυξησει τη γνωση του συγκεκριμενου προσωπου και που ισως το κανει να αναθεωρησει τις αποψεις του για το ποιος εκανε την αρχη.

Θα ηθελα επισης να ζητησω απο αυτο το ατομο αλλα και απο ολους εσας να διαβασετε το παρακατω ιστορικο, παρ΄ολο το μεγεθος του. Ειναι ωραιο πραγμα να νομιζουμε οτι η γνωμη μας ειναι σωστη. Αλλα οπως ειπα και πιο πανω, το χειροτερο ειναι η ψευδαισθηση της γνωσης, οχι η αγνοια. Οποτε, οταν λες κατι οπως η παραπανω φραση, ειναι καλο να συγκρινεις τη γνωση σου με αυτη που δινω στο παρακατω ιστορικο και αν πιστευεις ακομα οτι η γνωμη σου ειναι σωστη, τοτε παω πασο. Μπορειτε να διαβασετε περισσοτερες πληροφοριες για τα γεγονοτα που δινω παρακατω απο βιβλια ιστοριας και το ιντερνετ.

Θα αρχισω με τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, δεδομένου ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν ότι η σύγκρουση αρχισε από τους παλαιστινιους.

Μεχρι και την αρχη του 1900 οι Εβραίοι άκμασαν στον αραβικό κόσμο, σε μία εποχή που καταδιωκονταν στην υποληπη Ευρώπη. Στην αρχή του 1900 οι ευρωπαιοι Εβραίοι προσπάθησαν να βρουν μια λύση. Μια μικρή μειονότητα ηταν οπαδοι του Σιωνισμου, της ιδέας ότι στο μονο μερος που θα μπορούσαν να είναι ασφαλείς ήταν μέσα σε ένα εβραϊκό κράτος.

Οι σιωνιστες Εβραίοι είχαν την ιδέα ότι η πιό κατάλληλη θέση για μια ισραηλινή πατρίδα ήταν το έδαφος της Παλαιστίνης, μια και εκεινη η περιοχη ηταν κατα τη Βιβλο η Γη Της Επαγγελιας που υποσχεθηκε ο Θεος στους Εβραιους.. Εκείνο τον καιρο η Παλαιστίνη ηταν κατοικημενη από Άραβες με ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Το 1878 ο πληθυσμός της Παλαιστίνης ήταν 462.465, των οποίων 96.8% ήταν μουσουλμανοι και χριστιανοί Άραβες, με το υπολοιπο να ειναι Εβραίοι. Μεταξύ 1882 και 1914 65.000 ευρωπαιοι Εβραίοι μετανάστευσαν στην Παλαιστίνη.

Η μετανάστευση αυξήθηκε υπο βρετανικη διοικηση, μετά τον πρωτο παγκόσμιο πόλεμο, όταν η Μεγάλη Βρετανία εφάρμοσε τη Διακήρυξη του Μπαλφουρ το 1917, η οποία υποσχέθηκε μια εβραϊκή πατρίδα στην Παλαιστίνη. 



Αυτή η διακήρυξη ήταν σε άμεση σύγκρουση με την προηγούμενη συμφωνία της Μεγάλης Βρετανίας, τη συμφωνία Μακμαχον-Χουσιεν το 1915, η οποία υποσχέθηκε την αυτονομία σε όλους τους αραβες κατοίκους σε όλη την περιοχή. Στην ουσία, οι Παλαιστίνιοι είδαν μια ευρωπαϊκή δύναμη να αποφασίζει το μέλλον μιας μη ευρωπαϊκής περιοχής. 



Μέχρι το 1922 ο πληθυσμός της Παλαιστίνης ο οποιος ηταν 757.182, ηταν 87.6% μουσουλμανοι/χριστιανοι Αραβες και 11% Εβραίοι. Οι πρώτες συγκρουσεις μεταξύ των Παλαιστίνιων και των Εβραίων άρχισαν κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, οταν εδαφηκες ιδιοκτησίες αφαιρεθηκαν από τους Παλαιστίνιους για να κάνουν τοπο στους εβραιους αποίκους.

Μεταξύ του 1920 και 1931 αλλοι 108.825 εβραιοι μετανάστες εφθασαν στην περιοχή. Μέχρι το 1931 ο εβραϊκός πληθυσμός είχε αυξηθεί σε 16.9% του συνολικού πληθυσμού της Παλαιστίνης. 



Η άνοδος του Χιτλερ στην εξουσια αύξησε τη μετανάστευση αρκετά. Σε ακριβώς πέντε έτη, μεταξύ 1932 και 1936 αλλοι 146.000 Εβραίοι μετανάστευσαν στην Παλαιστίνη, διπλασιαζωντας τον πληθυσμο τους.

Μεταξύ 1937 και 1945 αλλοι 119.800 Εβραίοι θα μεταναστευσουν. Ο υπολοιπος κόσμος προσπαθούσε να αποζημιωσει τους Εβραιους για τη ναζιστικη γενοκτονια των Εβραίων με το να αυξησει τις προσπαθειες να κάνει την Παλαιστίνη μια εβραϊκή πατρίδα. Το 1947 και δεδομένου ότι η σύγκρουση μεταξύ των Εβραίων και των Παλαιστίνιων ηταν εκτός ελέγχου, η Μεγάλη Βρετανία εστρεψε το πρόβλημα στον ΟΗΕ. Ο ΟΗΕ πρότεινε τη διαιρεση της περιοχης σε 2 κράτη. Οι Άραβες επρόκειτο να εχουν το 43% του εδάφους, παροτι αποτελουσαν το 69% του συνολικού πληθυσμού και ήταν κύριοι του 92% του εδάφους. 



Μετά από την απόφαση αυτη, ο εβραϊκός στρατός άρχισε αμέσως να καταλαμβανει μεγάλες πόλεις στην Παλαιστίνη, χρησιμοποιώντας μεθόδους ακραίας μορφής και φυλετικής κάθαρσης. Το πιο κακόφημο περιστατικο ήταν οι σφαγες στο χωριό Ντειρ Γιασσιν (για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο διαδίκτυο). Ως αποτελεσμα, περισσότεροι από 300.000 Παλαιστίνιοι εκδιωθηκαν πριν καν ο πρωτος αραβας στρατιωτης πατησει ποδι στην Παλαιστίνη. 



Στις 15 Μαΐου 1948 το Ισραήλ ανήγγειλε επίσημα την υποσταση του ως κρατος. Το νεο κρατος του Ισραήλ πήρε περισσότερο από το 78% του εδάφους, ενάντια στην προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ. Τα περισσότερα παλαιστινιακά χωριά καταστράφηκαν εντελως, κάνοντας τοπο για τις εβραϊκές κατοικιες. Τα γεγονότα από εκείνη την περίοδο δημιούργησαν, από τότε, την αστάθεια σε όλη την περιοχή. 



Το 1967, και υστερα απο ακομα περισσοτερες συγκρουσεις, το Ισραήλ κατέλαβε το υπόλοιπο της Παλαιστίνης (Δυτική Όχθη και Γκαζα). Κατά τη διάρκεια εκείνου του πολέμου, περισσότεροι απο 400.000 παλεστινιοι μετατοπίστηκαν.

Ο ΟΗΕ έχει εγκρίνει πολυάριθμα ψηφίσματα που επιβεβαιώνουν τα δικαιώματα των παλαιστινιων. Σήμερα, οι παλαιστινιοι δεν έχουν κανένα απολυτως δικαίωμα, το Ισραήλ έχει αψηφησειι κάθε ενιαίο ψήφισμα του ΟΗΕ (μπορείτε να διαβάσετε και τα 221 ψηφισματα εδω http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_Nations_resolutions_concerning_Israel)
 και όμως οι ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της δυσης δεν έχει κάνει τίποτα για να επιβάλει αυτά τα ψηφίσματα, ακόμα κι αν οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία κήρυξαν τον πόλεμο στο Ιράκ δεν υπηρχε  κανένα τετοιο ψήφισμα απο τον ΟΗΕ για αυτό τον σκοπό.


Επισης, απο το τελος του δευτερου παγκοσμιου πολεμου οι ΗΠΑ βοηθησαν η υποστηριξαν πραξικοπηματα στις παρακατω χωρες:

1949 Συρια:     Οι ΗΠΑ υποστηριζουν το στρατιωτικο πραξικοπημα που εκθρονιζει την εκλεγμενη κυβερνηση της Συριας. Ο Συνταγματαρχης Αλ Ζαιμ γινεται δικτατορας και η κυβερνηση του αναγνωριζεται αμεσως απο τις ΗΠΑ. Η CIA βοηθαει στην καταπνιξη καθε πολιτικης αντιστασης.

1952 Κουβα    Στρατιωτικο πραξικοπημα στην Κουβα. Η εκλεγμενη κυβερνηση του Καρλος Πριο Σοκορρας εκθρονιζεται απο τον Φουλγκενσιο Μπατιστα. Οι ΗΠΑ υποστηριζουν τον καινουριο δικτατορα, ο οποιος ειναι ενας βαναυσος ηγεμονας. Υπο το καθεστως αυτο, η Κουβα γινεται παραδεισος για ναρκωτικα, τζογο, εμποριο σαρκας και μαφια. Τα συμφεροντα πολλων αμερικανικων εταιριων ωφελουνται κατα τη διαρκεια του καθεστωτος. Περικοπη της ελευθεριας λογου, εκατονταδες δασκαλοι, νομικοι και κυβερνητικα μελη απολειωνται. ‘Ομαδες θανατου’ βασανιζουν και σκοτωνουν χιλιαδες κομμουνιστες.

1953 Ιραν        Ο Μοχαμεντ Ρεζα Σα Παχλαβι, ο βασιλιας του Ιραν, αποκτα απολυτη δυναμη σε ενα πραξηκοπιμα που οργανωθηκε και υποστηριχθηκε απο τη μυστικη υπηρεσια των ΗΠΑ και της Μ Βρεταννιας (επιχειρηση Αιαντας). Η ανθηρη και δημοφιλης δημοκρατια του Μοχαμετ Μοσσαντικ ανατρεπεται. Ο Μοσσαντικ ειχε δηλωσει οτι ο ορυκτος πλουτος της χωρας πρεπει να αξιοποιηθει προς ωφελος  των πολιτων της. Αυτο δεν ευχαριστησε τις δυτικες εταιρειες πετρελαιου. Η κυβερνηση ειχε δημοσιοποιησει παραχωρησεις προς Μ Βρεταννια, οι οποια επερνε το 88% του κερδους απο τη βιομηχανια πετρελαιου της χωρας. Το Ιραν προσφερε στη Μ Βρεταννια το 25% των κερδων. Η Μ Βρεταννια απαντησε με το να επιβαλλει μπλοκο στο Ιραν και να παγωσει Ιρανικα κεφαλαια. Μετα το πραξικοπημα, παραχωρησεις πετρελαιου δινονται σε ΗΠΑ και Μ Βρεταννια. Η Anglo-Iranian Oil μετονομαζεται σε British Petroleum (BP).

1953 Γκουιανα  Η Μ Βρεταννια (με τη βοηθεια των ΗΠΑ) ανατρεπει την δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση του Τσεντι Γιαγκαν στο κρατος της Βρετανικης Γκουιανας. Ο Γιαγκαν θα κερδισει 3 εκλογες σε 11 χρονια και καθε φορα οι δυο δυναμεις θα τον εμποδισουν να αναλαβει την κυβερνηση της χωρας, χρησιμοποιωντας τεχνικες οπως απεργιες, τρομοκρατια, νομικες κλησεις και παραπληροφορηση. Το νεο καθεστως εγγυαται τη σταθερη ροη φτηνης ζαχαρης και βωξιτη προς τη Μ Βρετανια.

1954 Γουατεμαλα       Οι ΗΠΑ οργανωνουν στρατιωτικο πραξικοπημα για την απομακρυνση του προεδρου, Τζακομπο Αρβενζ. Ο Αρβενζ ηταν διαδοχος του δημοφυλους και μεταρυθμιστη προεδρου, Χουαν Χοσε Αρεβαλο.

                        Η χωρα ειχε δημοκρατια απο το 1944. Ο Αρεβαλο επετρεψε ελευθερη εκφραση, νομιμοποιησε τα εργατικα συνδικατα και τα πολιτικα κομματα διαφορων πολιτικων κατευθηνσεων. Η αμερικανικη κυβερνηση ειχε περιγραψει την κυβερνηση ως ‘εχωντας μια ασυνηθηστη φημη αδιαφθορας (δηλαδη χωρις διαφθορα)’. Οι πολιτες της Γουατεμαλας περιεγραψαν τα 10 αυτα χρονια ως ’10 Χρονια Ανοιξης’.

                        Μετα το πραξικοπημα και για τα επομενα 31 χρονια, καταπιεστικες κυβερνησεις θα διοικουν με την υποστηριξη των ΗΠΑ. Η CIA δινει στην νεα κυβερνηση λιστες πολιτων προς εξαλειψη, προσδιοριζοντας πολιτικους και ιδεολογικους ηγετες ως στρατιωτικους στοχους. Ο Αρεβαλο οδηγειται εκτος Γουατεμαλας και πεθαινει στην εξορια. Συναιτερισμοι καταστρεφονται, συνδικατα και πολιτικα κομματα εξαλειφονται και τυχων αντιπαλοι καταδιωκονται. Πολλα χωρια αυτοχθωνων κατοικων αδειαζουν, με αποτελεσμα την επεκταση των οικιστικων περιοχων και τη φτωχεια. Χιλιαδες σκοτωνονται απο ομαδες θανατου της κυβερνησης και παρα πολλοι εγκαταλειπουν τη χωρα.

                        Ενας απο αυτους ειναι και ενας νεαρος γιατρος, ο Τσε Γκεβαρα. Το προσωπο του θα στολιζει αφισες μιας ολοκληρης γενιας στη δεκαετια του 60. Σε μερικα χρονια πανω απο 100.000 κατοικοι, κυριως Μαγια, θα σκοτωθουν. ΟΙ ΗΠΑ θα δηλωσει οτι η αιτια του πραξικοπηματος ηταν για να σταματησει ‘εισβολη’ απο τη Σοβιετικη Ενωση. Στην πραγματικοτητα, η Σοβιετικη Ενωση δεν ειχε κανενα ενδιαφερον για τη χωρα αυτη, μην εχωντας ουτε καν πρεσβεια στη χωρα. Οι πραγματικοι λογοι ηταν οικονομικοι – αμερικανικες εταιρειες (ειδικα η United Fruit Company, στην οποια ο διευθηντης της CIA, Αλεν Ντιουλς, ειχε συμφεροντα) κερδοσκοπησαν λογω φτηνης εργατικης δυναμης, χαλαρους νομους ασφαλειας και μια χρησιμη κυβερνηση. Η Κοκα Κολα ωφεληθηκε οταν εργατες που απεργουσαν σκοτωθηκαν απο τον κυβερνητικο στρατο.

                        Ενα αμερικανικο ντοκουμεντο (Τακτικη ΗΠΑ Προς Τη Λατινικη Αμερικη) παραδεχεται οτι ο μεγαλυτερος κινδυνος στα συμφεροντα των ΗΠΑ ειναι ‘εθνικιστικα καθεστωτα τα οποια εφαρμοζουν αμεσα μετρα για τη βελτιωση του χαμηλου βιοτικου επιπεδου των μαζων’.



1955 Ν Βιετναμ          Εμφυλιος πολεμος ξεσπαει στο Ν Βιετναμ μεταξυ φατριων που υποστηριζουν τη φιλο-αμερικανο-γαλλικη κυβερνηση και αυτων που θελουν ενωση με τον κομμουνιστικο βορρα του Χο Τσι Μινχ. Ο υποστηριζομενος απο τις ΗΠΑ Νγκο Ντινχ Ντιεμ καθαιρει τον υποστηριζομενο απο τη Γαλλια Μπαο Νται. Οι ΗΠΑ συνεχιζουν την υποστηριξη τους προς το νοτο. Ο προεδρος Αιζενχαουερ παραδεχεται οτι ‘εαν ειχαν γινει εκλογες, περιπου το 80% του πληθυσμου θα ειχε ψηφισει για τον Χο Τσι Μινχ,τον κομμουνιστη ηγετη.’

1957 Αιτη        Ο Φρανσις ‘Παπα Ντοκ’ Ντουβαλιε αναλαμβανει την εξουσια. Υποστηριζομενος απο τις ΗΠΑ, κυβερναει τη χωρα αυτοκρατορικα, διεφθαρμενα και βιαια μεχρι το 1971. Υπο το καθεστως του και αυτο του υιου του που τον αντικατεστησε, 60.000 θα βρουν το θανατο. Χιλιαδες θα βασανιστουν απο τις ομαδες θανατου ‘Tonton Macoutes’. Ενω η Αιτη θα γινει η φτωχοτερη χωρα στο Βορειο Ημισφαιριο, οι Ντουβαλιε θα γινουν παμπλουτοι κλεβοντας λεφτα που δωθηκαν στη χωρα ως ξενη βοηθεια.

1960 Ισημερινος         Οι ΗΠΑ εκθρονιζει απο την κυβερνηση του Ισημερινου τον προεδρο του, Χοσε Μαρια Βελασκο. Οι ΗΠΑ δεν εγκρινουν τις διπλωματικες σχεσεις του Ισημερινου με την Κουβα και την αρνηση της κυβερνησης να περιορισει τους αποστατες. Ο νεος ηγετης αρνειται επισης να διακοψει τις σχεσεις με την Κουβα, μεχρι να απειληθει απο εναν στρατιωτικο ηγετη που υποστηριζοταν απο τη CIA.


1963 Βιετναμ  Ένας βουδιστης μοναχός, ο Τικ Κουανγκ Ντακ αυτοπυρπολειται στη Σαιγκον ως διαμαρτυρία ενάντια στην υποστηριγμένη απο τις ΗΠΑ αυταρχική κυβέρνηση του νότιου Βιετνάμ. Αυτή η κυβέρνηση είχε κάνει διακρίσεις εις βάρος του βουδισμού, την κυρίαρχη θρησκεία στη χώρα. Οι ΗΠΑ, ανυσηχωντας μιας και  η θυσία παρουσιαστηκε σε όλο τον κόσμο απο τα τηλεοπτικα μεσα, δίνουν την έγκριση για ένα στρατιωτικό πραξικοπημα που ανατρέπει τον Νγκο Ντινχ Ντιεμ (που είχαν βάλει στη δύναμη το 1955). Οι αντικατεστημένοι ηγέτες σκοτώνονται εν ψυχρό. Η δυνατοτητα ψηφου για τον επομενο ηγετη τους δεν δινεται στους πολιτες του Νοτιου Βιετναμ. Επτά περισσότεροι μοναχοί διαπράττουν αυτοκτονία στην αρχαία πρωτευουσα του Βιετναμ, τη Χιου.

1963 Γουατεμαλα       Οι ΗΠΑ/CIA ριχνουν απο την ηγεσια τη δικτατορία του στρατηγού Μιγκελ Ιντιγκορας. Ο Ιντιγκορας προγραμμάτιζε να παραιτηθεί το 1964 και να πραγματοποιήσει εκλογές. Οι ΗΠΑ φοβηθηκαν ότι ο προηγουμενος εκλεγμένος προεδρος, Χουαν Χοσε Αρεβαλο (που απομακρυνθηκε από τη CIA το 1954) θα επανακτούσε τη δύναμη. Το νέο καθεστώς δεν πραγματοποιεί τις εκλογές.

1963 Ισημερινος         Οι ΗΠΑ/CIA υποστηρίζουν ένα στρατιωτικό πραξικοπημα που απομακρινει τον Πρόεδρο Αροσεμανα του Ισημερινού, λόγω των ανεξάρτητων πολιτικών του πεποιθησεων. Μια στρατιωτική χούντα αναλαμβανει την ηγεσια, ακυρώνει τις εκλογές του 1964, και αρχίζει την καταχρηση των ανθρώπινων δικαιωματων.

1964 Βραζιλια             Στρατιωτικό πραξικοπημα στη Βραζιλία. Ο νέος ηγέτης είναι ο στρατηγος Ουμπερτο Ντε Αλενσαρ Καστελο Μπρανκο που έχει την υποστήριξη από τις ΗΠΑ. Η αμερικανικη κυβέρνηση στέλνει πετρέλαιο στο νέο καθεστώτος κατά τη διάρκεια του πραξικοπηματος. Ο προηγούμενος πρόεδρος, Τζοαο Γκουλαρντ, είχε εμπορικες σχεσεις με τα κομμουνιστικά έθνη, διατηρουσε διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα, υποστήριζε τη μετακίνηση εργασίας, και περιόριζε τα κέρδη που οι πολυεθνικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να πάρουν εκτός της χώρας.

                        Μετα το πραξικοπημα, τα εργατικα συνδικάτα απαγορευονται και η κριτική προς τον προεδρο γίνεται παράνομη. Χιλιάδες πιθανοί κομμουνιστές (συμπεριλαμβανομένων και παιδιών) συλλαμβάνονται και βασανίζονται. Το έδαφος κλέβεται από τους ιθαγενείς και ο πολιτισμός τους καταστρέφεται. Οι πρωτες εκτελεστικες ομαδες της περιοχης οργανωνονται και εκπαιδευονται από την CIA. Πάνω από 70.000 θα πεθανουν μεταξύ 1964 και 1985. Εμποροι ναρκωτικών, πολλοί από τους οποιους ηταν και κυβερνητικοί υπάλληλοι, απολαμβανουν προστασία επειδή διατηρούν τα αμερικανικα εθνικά συμφέροντα ασφαλείας.

                        Η Δύση αναγνωρίζει το νέα καθεστώς και εχει εμπορικες σχεσεις μαζι του. Η Βραζιλια δεν θα αποκτισει πολιτική κυβέρνηση έως το 1985.

1964 Βολιβια   Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Βικτωρ Παζ, απομακρύνεται μετα από ένα πραξικοπημα που υποστηρίζεται από την CIA. Η Βολιβία είχε αρνηθεί να υποστηρίξει την αμερικανικη πολιτικη ενάντια στην Κούβα.

1965 Ζαιρ        Στρατιωτικό πραξικοπημα στο Ζαΐρ (πρωιν Κονγκό). Ο νέος, υποστηριζομενος απο τις ΗΠΑ, κυβερνήτης είναι ο Μομπουτου Σεσε Σεκο που επιτρέπει στις αμερικανικες επιχειρήσεις την πρόσβαση στο κοβάλτιο, χαλκό και διαμάντια της χωρας. Στα επόμενα έτη, ο Μομπουτου συσσωρεύει μια προσωπική περιουσια 5 δυσεκατομμυριων δολαριων. Κάθε καθιέρωση ξένης εταιρείας στη χώρα πρέπει να πληρώσει ένα "τιμημα" στον πρόεδρο. Ο Μομπουτου θα κυβερνησει βιαια για 30 έτη, κατα τη διαρκεια των οποιων οι πολιτες του Ζαΐρ θα γινουν παμφτωχοι, παρ’ ολο τον τεραστιο φυσικο πλουτο της χωρας.

1966 Γκανα     Ο Κουαμε Νκρουμα, ο ηγέτης της Γκάνας, προσπαθεί να ελαττώσει την εξάρτηση της χωρας απο τη Δύση. Ενισχύει στρατιωτικους και οικονομικούς δεσμούς με την Ανατολική Ευρώπη, τη Σοβιετικη Ενωση και την Κίνα. Ο Νκρουμα απομακρυνεται απο την ηγεσια με ενα πραξικοπημα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ/ CIA. Σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα της CIA, με ημερομηνια 25 Φεβρουαρίου 1966 (αποταξινομημένο το 1977) η CIA και οι στρατιωτικοί αρχηγοί της Γκανας σχεδίαζαν το πραξικοπημα πανω απο ενα χρονο.

1967 Ελλαδα   Στην Ελλάδα, ένα στρατιωτικό πραξικοπημα απο τον Παπαδοπουλο απομακρυνει την προσωρινή κυβέρνηση του Ιωάννη Παρασκευοπουλου λιγο πριν από τις γενικες εκλογές. Το πραξικοπημα ήταν προγραμματισμένο από τον ελληνικό στρατό, τον αμερικανικό στρατο που βρισκοταν ηδη στη χωρα και τις ΗΠΑ/ CIA. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα του νέου καθεστώτος 8.000 άνθρωποι φυλακίζονται και βασανίζονται. Η Ελλάδα αποβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά συνεχίζει να λαμβάνει την ενίσχυση από τις ΗΠΑ ως αντάλλαγμα για αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις . Η χώρα συνεχίζει να είναι μέρος του ΝΑΤΟ και να εχει εμπορικες σχεσεις με τη Δύση. Η Ελλάδα θα επιστρεψει σε δημοκρατική κυβέρνηση το 1974.




1970 Καμποτζη           Οι ΗΠΑ και τα στρατεύματα του Ν Βιετναμ εισβάλλουν στην Καμπότζη. Ο βασιλιάς, Νοροντομ Σιχανουκ, καθαιρείται σε ένα υποστηριγμένο απο τις ΗΠΑ πραξικοπημα του Λολ Νολ. Ο βασιλιάς είχε αρνηθεί στα αμερικανικα αιτήματα να συμμετέχει στον πόλεμο Βιετνάμ-ΗΠΑ. Ο νέος ηγέτης δεσμεύει αμέσως στρατεύματα σε αυτήν την σύγκρουση. Αυτή η μη δημοφιλής πολιτική ενισχύει δευτερεύουσες οργανωσεις όπως τους Κμερ Ρουζ, οι οποίοι θα γίνουν τελικά αρκετά ισχυροί ωστε να προκαλέσουν χάος στη χώρα.

1970 Βολιβια   Ένα στρατιωτικό πραξικοπημα απομακρυνει την κυβέρνηση της Βολιβίας. Το πραξικοπημα γινεται από τον εκπαιδευμένο απο τις ΗΠΑ ανώτερο αξιωματικο και δικαιούχο της Gulf Oil, Χιουγκο Μπανζερ, με την άμεση υποστήριξη από τις ΗΠΑ. Ο προηγούμενος πρόεδρος (Χουαν Χοσε Τορες) είχε δημοσιοποιησει περιουσιες της Gulf Oil και ορυχεία κασσίτερου που ανηκαν σε αμερικανικες εταιρειες.

Μέσα σε δύο χρονια, 2.000 άνθρωποι συλλαμβάνονται και βασανίζονται χωρίς δικη. Οι φυλες Αιμαρα και Κουετσουα διατάζονται να φυγουν από τα εδαφη τους και στερούνται τη φυλετική ταυτότητα. Δεκάδες χιλιάδες λευκοί Νοτιοαφρικανοί προσελκύονται για να μεταναστεύσουν με τις υποσχέσεις οτι τα εδαφη που κλαπηκαν από τους ιθαγενείς θα γινουν δικα τους. Καθολικοι ιερεις που βοηθάν τα θύματα παρενοχλουνται και σκοτώνονται.

1972 Ελ Σαλβαδορ      Ο Χοσε Δουαρτε κερδίζει τις εκλογες στο Ελ Σαλβαδόρ αλλά απομακρυνεται αμέσως και εξορίζεται από στρατιωτικες αρχες που υποστηρίζονται απο τις ΗΠΑ. Μολις 14 οικογένειες διοικουν το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων της χωρας, κυρίως την παραγωγη καφέ.

1973 Χιλη       Ο Αουγκουστο Πινοσετ αναλαμβανει την ηγεσια σε ένα υποστηριγμένο απο τις ΗΠΑ στρατιωτικό πραξικοπημα ενάντια στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Χιλής. Ο πρόεδρος Σαλβαντορ Αλιεντε σκοτώνεται όταν βομβαρδίζεται το παλάτι στο Σαντιάγο. Οι ΗΠΑ είχαν προσπαθήσει να σαμποταρουν τις προεκλογικές εκστρατείες του Αλιεντε το 1964 (επιτυχώς) και το 1970 (ανεπιτυχώς).

                        Αυτό είναι το τέλος 150 ετών δημοκρατίας στη χώρα. Σύμφωνα με τον Πινοσετ: " Η δημοκρατία είναι το γόνιμο έδαφος του κομμουνισμου’.

                        Κατά τη διάρκεια του πραξικοπηματος, εκατοντάδες οδηγούνται σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου όπου πολλοι απο αυτους εκτελούνται από το στρατο. Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι σκοτώνονται, δεκάδες χιλιάδες βασανίζονται, πάνω από 9.000 εξορίζονται και περίπου 250.000 στελνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά χρησιμοποιούνται για να κακοποιήσουν σεξουαλικά τις γυναίκες φυλακισμένους. Στρατιώτες σταματουν γυναίκες στο δρομο και σκιζουν τα παντελονια τους: " Στη Χιλή οι γυναίκες φορούν φορεματα’. Πολλά βιβλία καίγονται. Αυτά τα γεγονότα παρουσιάζονται στην αμερικανικη ταινία, ‘Missing’.

                        Οι ΗΠΑ και οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις αναγνωρίζουν, εγκωμιάζουν και κάνουν εμπόριο με το νέο καθεστώς που θα κυβερνησει με τον τρόμο για τα επόμενα 17 έτη. Το πραξικοπημα είναι το αποκορύφωμα τριών ετών αμερικανικου προγραμματισμού. Το 1970, ο αμερικανος υπουργος εξωτερικων, Χενρι Κισσινγκερ, είχε σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών στη Χιλή, που είχαν φέρει τον Αλιεντε στην ηγεσια:

                        " Δεν καταλαβαινω γιατί πρέπει να κατσουμε και να παρακολουθουμε μια χώρα να γινεται κομμουνιστικη λόγω της ανευθυνότητας των ιδιων της των πολιτων."

                        Κατά τη διάρκεια εκεινης της περιόδου, ο διευθυντής της CIA, Ριτσαρντ Χελμς, ενημέρωσε το προσωπικό του οτι:

" Ο Πρόεδρος Nιξον αποφάσισε ότι ένα καθεστώς Αλιεντε στη Χιλή δεν ήταν αποδεκτό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πρόεδρος ζήτησε από τη CIA να αποτρέψει τον ερχομό του Αλιεντε στην εξουσία ή να τον ανατρεψει."

Μια έκθεση που γράφτηκε από το συνταγματάρχη του αμερικανικου στρατου Πάτρικ Ραιαν στο Βαλπαισο βεβαιώνει οτι "το πραξικοπημα στη Χιλη αγγιξε το τελιο’. Μερικά χρονια αργότερα, ο Κισσινγκερ θα διαβεβαιωση τον Πινοσετ ότι " Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ξέρετε, είμαστε συμπονετικοι με αυτό που προσπαθείτε να κάνετε εδώ… Δινουμε τις ευχες μας στην κυβέρνησή σας’.

Τρεις εβδομάδες μετά από το πραξικοπημα, ο πρόεδρος Nιξον υπογραφει 24χ δολαρια σε πιστώσεις προϊόντων για να αγοράσει η Χιλη σίτο. Μια δευτερη πιστωση 24 χιλιαδων υπογραφεται για αγορα καλαμποκιου. Δύο καταστροφείς μεταφέρονται στο ναυτικό της Χιλής.

Ο Αρμαντο Φερναντεζ Λαριος (υπευθηνος για τη δολοφονία 72 πολικών κρατουμένων) μετακομιζει αργοτερα στις ΗΠΑ, όπου η έκδοσή του σε μια δημοκρατική πλεον Χιλή απορρίπτεται.

Το 2005, ανωτεροι αξιωματικοι της CIA θα δηλωσουν σε μια ταινια για τη ζωη του Αλιεντε οτι ηταν ‘ενας εξαιρετικα πολιτισμενος ανθρωπος’.  Η προειδοποίησή του για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις στη γενική συνέλευση Ηνωμένων Εθνών το 1972 έχει αποδειχθεί σωστή. Προειδοποίησε για " μια επερχόμενη σύγκρουση μεταξύ των πολυεθνικών και των δημοκρατικών κυβερνήσεων. Λειτουργούν χωρίς ανάληψη των ευθυνών τους. Δεν μοιράζονται κανένα ένστικτο για το κοινό ενδιαφέρον. Το πολιτικό σύστημα του κόσμου, κατά συνέπεια, αποδυναμώνεται. "

1980 Λιβερια  Στη Λιβερία, ο υποστηριγμένος απο τις ΗΠΑ Σαμιουελ Ντοε παίρνει την ηγεσια μετα απο ενα αιματηρό πραξικοπημα. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης φράζονται από μελλοντικές εκλογές. Ο πρόεδρος και η οικογένειά του γίνονται πολύ πλούσιοι από τις δωροδοκίες και τη διαφθορα. Τα εισοδήματα από τους φόρους βενζίνης και ξενοδοχείων πηγαίνουν άμεσα στον τραπεζικό λογαριασμό του Ντοε. Τα ατομα της φυλης απο την οποια προερχεται (4% του πληθυσμού)  ανυψωνονται σε μια κυβερνουσα ελίτ που καταπιέζει άγρια το υπόλοιπο του πληθυσμού.

                        Στην αμερικανικη εφημερίδα  Σικαγο Τριμπιουν (22 Αυγούστου 1990), σε ένα άρθρο από τον Χαουαρντ Γουιτ με τιτλο " Τα αμερικανικά δακτυλικά αποτυπώματα - όχι η καρδιά - είναι πανω στη Λιβερια", ένας αμερικανος ανώτερος υπάλληλος παραδεχεται οτι " Τα στρατηγικά μας συμφέροντα είναι σημαντικότερα από τη δημοκρατια’.

                        Ο Γουιτ περιγράφει τον Ντοε ως ‘ενας κτηνωδης, σχεδόν αναλφάβητος λοχιας’ ο οποιος πήρε δια της βίας τη δύναμη ‘αφου ξεκοιλιασε τον προηγούμενο πρόεδρο στο κρεββατι του’.

                        Οι ΗΠΑ προσφερουν στην καινουρια ηγεσια στρατιωτικη και οικονομικη βοηθεια. Οι αμερικανικες εταιρειες Firestone και B F Goodrich ευημερουν με τη νεα ηγεσια.

1982 Τσαντ     Το 1981, οι ΗΠΑ/CIA χρηματοδωτησαν και εκπαιδευσαν μια  στρατιωτική δύναμη του Τσαντ, στο Σουδάν. Οδηγημένη από τον Χισσεν Χαμπρε, αυτή η δύναμη απομακρυνει την κυβέρνηση του Τσαντ, και κυβερνά για 8 έτη με αμερικανική υποστήριξη. Το καθεστώς του Χαμπρε θα σκοτωσει δεκάδες χιλιάδων άνθρωποι και θα βασανισει άνω των 200.000. Πολλοί αντιπαλοι θα εξαφανιστουν. Το 2000, ο Χαμπρε θα δικαστει για τα εγκλήματά του στη Σενεγάλη.

1983 Γρεναδα             Τα αμερικανικα στρατεύματα εισβάλλουν στη Γρενάδα για να απομακρύνουν τον ηγέτη, Μορις Μπισοπ, και για να τον αντικαταστήσουν με μια κυβέρνηση που υποστηριζει τις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της εισβολής, σχεδόν 500 άνθρωποι σκοτώνονται, συμπεριλαμβανομένων 85 εργατών οικοδομών από την Κούβα. Η εισβολή κάνει το νησί έναν ‘παραδεισο για τραπεζες οφσορ (offshore)’, σύμφωνα με την αμερικανικη εφημερίδα Γουολ Στριτ Τζερναλ. Οι δημοσιογράφοι απαγορεύονται από τη Γρενάδα. Εκείνοι που προσπαθούν να προσγειωθούν στο νησί συλλαμβάνονται και φυλακίζονται σε αμερικανικα πλοια που βρισκονται στις ακτες. Αυτό συμβαίνει και στον Μορρις Τομσον του περιοδικού Newsday.

1987 Φιτζι       Ο Δρ Τιμοτσι Μπαβαντρα νικά τον φιλοαμερικανο πρωθυπουργό Ρατου Καμεσε Μαρα, στα Φίτζι , μετά από ελεύθερες εκλογές. Η νεα κυβερνηση υποστηρίζει ένα πυρηνικα ελεύθερο Νότιο Ειρηνικό, κατι που ειναι ευπροσδεκτο στον πληθυσμο της περιοχης αλλά αντιτάσσεται από τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ ηθελαν τα πυρηνικα - τροφοδοτημένα πλοια της να χρησιμοποιουν τα λιμανια του κρατους. 32 ημέρες μετά από αυτήν την νίκη, ο Δρ Μπαβαντρα απομακρυνεται απο την ηγεσια από τον φιλοπυρηνικο στρατηγό Σιτιβενι Ραμπουκα, , με τη βοήθεια των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, οι περιπτώσεις παράνομων κρατησεων και βασανιστηρίων αναφέρονται από τη Διεθνή Αμνηστία.

                        Το πραξικοπημα χαιρετήθηκε από μια πηγή Πενταγώνου στις ΗΠΑ που είπε στην αυστραλιανή εφημερίδα  Sydney Morning Herald: ‘Ειμαστε πολυ χαρουμενοι. Ξαφνικα τα πλοια μας δεν μπορουσαν να πανε στα Φιτζι και τωρα, ξαφνικα, μπορουν.’

                        Το 1972, όταν μια προηγουμενη κυβερνηση προσπάθησε να απαγορευσει τα πυρηνικά πλοια απο τα Φιτζι, ο αμερικανος πρεσβευτής Γουιλιαμ Μποουντ είχε δηλώσει ότι: ‘μια πυρηνική ελεύθερη ζώνη θα ήταν απαράδεκτη στις ΗΠΑ δεδομένων των στρατηγικών αναγκών μας… Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν τα παντα για να αντιμετωπίσουν αυτη την αποφαση’.

2009 Ονδουρα                        Τον Ιούνιο, ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Ονδούρας Μανουελ Ζελαγια απομακρυνεται μετα απο ένα στρατιωτικό πραξικοπημα και αντικαθίσταται από το στρατηγό Ρομεο Βασκεζ. Πολλοί βλέπουν το χέρι των ΗΠΑ πίσω από την απομάκρυνση του ηγέτη που προσπαθούσε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για τους φτωχότερους πολίτες του. Υπήρξαν πέντε ενδείξεις:           

·        Οι ΗΠΑ δεν καταδίκασαν το πραξικοπημα αλλά εξεφρασαν ‘ανησυχια’.
·        Οι πρεσβευτές της Βενεζουέλας, της Κούβας και της Νικαράγουας συλλήφθηκαν από το στρατό - αυτές ηταν οι χώρες με τις οποιες ο Ζελαγια είχε καλές σχέσεις αλλα αντιτάσσονταν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.
·        Ο στρατηγός Βασκεζ είναι πτυχιούχος της αμερικανικης ‘Σχολη της Αμερικης’ - προηγούμενοι δικτάτορες όπως ο Λεοπολντο Γκαλτιερι της Αργεντινής, εκπαιδεύθηκαν επίσης εκεί.
·        Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ονδούρας και έχουν μια στρατιωτική βάση στο Σοτο Κανο, αρα είναι ασύλληπτο ότι το πραξικοπημα θα μπορούσε να έχει προγραμματιστεί χωρίς τη γνώση των ΗΠΑ.
·        Όταν το νεο καλύφθηκε από τον εκφωνητή του βρετανικου BBC, πήραν συνέντευξη μόνο απο τους ανθρώπους που υποστήριξαν το πραξικοπημα, παρο’ οτι υπήρξαν τοσες πολλές πορειες διαμαρτυριας υπέρ του προέδρου, που ο στρατος έπρεπε να διαταξει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πολλές χώρες καταδικάζουν το πραξικοπημα και δηλώνουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν τη νέα κυβέρνηση. Ο Νταν Ρεστρεπο, σύμβουλος στον αμερικανο πρόεδρο Μπαρακ Ομπαμα, δηλώνει ότι ‘περιμένει να δει πώς θα εξελυχθουν τα πράγματα’ και κατηγορεί  χώρες όπως η Βενεζουέλα, που έχουν καταδικάσει το χτύπημα, για παρεμβαση.

Τα Ηνωμένα Εθνη εγκρίνουν ψηφισμα, δηλώνοντας ότι ο Μανουελ Ζελαγια είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας. Οι ΗΠΑ υποστήριξαν το ψήφισμα αλλά δεν αναγνώρισαν την απομακρυνση του Ζελαγια ως πραξικοπημα. Αν οι ΗΠΑ το αναγνωριζαν, θα έπρεπε να αναστείλουν την βοηθεια προς την Ονδούρα.

Ζητώ συγγνώμη για το μήκος της παραπανω λιστας. Τα ανωτέρω είναι μερικά από τα πραξικοπηματα που υποστηριξαν οι ΗΠΑ. Είναι εμφανές, από το ιστορικο των παραπανω γεγονότων, ότι όχι μόνο δεν ήταν οι μουσουλμάνοι που ‘τα αρχισαν ολα’ αλλά το αντίθετο. Από τη δεκαετία του '50 οι ΗΠΑ έχουν συμβάλει στην απομακρυνση δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων και την εγκατάσταση δικτατόρων που όχι μόνο κατέστειλαν τους πολιτες των αντίστοιχων χωρών αλλά προσφεραν επίσης τζαμπα τους πόρους εκείνης της χώρας στις αμερικανικες επιχειρήσεις, αποκτωντας προσωπικό πλούτο.

Υποστηριζω ότι οι πολιτες οποιασδήποτε από τις παραπανω χώρες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ο, τιδήποτε απαραίτητο για να υπερασπισουν τον εαυτο τους και τη χώρα τους από τις ΗΠΑ, που όχι μόνο παρενέβησαν στις υποθέσεις τους αλλά τους έχουν στερήσει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους με την εγκατάσταση των δικτατοριών αντί των δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών.

Επιπλέον, είναι επίσης προφανές ότι οι ΗΠΑ έχουν συμβαλει αλλα και ακομα συμβάλουν στην αργή φυλετική κάθαρση των παλαιστινιων, υποστηρίζωντας το Ισραήλ σε κάθε αγριότητα που συνεχίζει να κάνει. Έτσι, την επόμενη φορά που ακούτε για προβλήματα στο Ισραήλ, μην υποθέτετε απλα οτι ήταν ‘εκείνοι οι μουσουλμάνοι που τα κανουν παλι’'. Υπαρχουν μουσουλμανοι και χριστιανοι παλεστινιοι. Και εάν μουσουλμάνοι ξαφνικά ερχονταν να εγκατασταθουν στην πολιτεια σας με την υποστήριξη μιας υπερδύναμης και σας εδιωχναν ξαφνικά από το σπίτι σας , και σας στερουσαν την ελευθερία/τα ανθρώπινα δικαιώματά σας, είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα σκεφτοσασταν να πολεμισετε με οποιοδηποτε μέσο για τα δικαιώματα σας και την οικογένειά σας.

Επομένως, εάν το πρόσωπο που εκανε την παραπανω δήλωση θεωρεί ότι μια χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτο της για κάτι που κάποιος αλλος αρχισε πρώτα, τοτε εξ ορισμού οι μουσουλμανικές χώρες και όλες οι άλλες χώρες στην παραπανω λιστα εχουν το δικαίωμα να υπερασπιστουν τον εαυτο τους. Δεν υποστηρίζω τον τροπο της υπεράσπισης, οπως και δεν υποστηριζω τον τροπο που αντιμετωπιζεται ο ‘πολεμος εναντια στην τρομοκρατια’. Ειμαι εδώ για να εξηγήσω την αιτία, οχι την αντιδραση. Και η αιτία είναι οι ΗΠΑ, παρά οι μουσουλμάνοι.



‘Πιστευω ότι ο κοσμος δεν καταλαβαίνει τι είναι πραγματικά να αναρωτιεσαι καθημερινά εάν το παιδί σου, η σύζυγος/ο σύζυγος, ή ο οποιοσδήποτε συγγενής ή φίλος πρόκειται να ζήσει για να δει το αύριο (Μιλωντας για αμερικανους στρατιωτες στο Ιρακ)’.


Δεδομένου ότι δεν επηρεάζομαι άμεσα, θα αφήσω το ακόλουθο βίντεο διαρκειας 7 λεπτων να απαντήσει στην ανωτέρω δήλωση. Θα σας παρακαλεσω να κανεται κλικ στην παρακατω σύνδεση και να δειτε το βίντεο, θα ξοδεψετε μόνο 7 λεπτά του χρόνου σας και θα σας δειξει ότι δεν είστε το μονο ατομο με τέτοιες ανησυχίες. Θα δείτε ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που καταλαβαίνουν τέτοιες ανησυχίες και σε μεγαλυτερο βαθμο.


Ελπίζω ότι το πρόσωπο που εκανε την ανωτέρω δήλωση παρακολουθησε το βίντεο και συνειδητοποιησε ότι, αν και είναι μεγαλη στενοχωρια το να ανησυχεις για τους αγαπημένους σου απο την άνεση του σπιτιού σου, είναι ακόμα χειρότερο όταν βλέπεις με τα ιδια σου τα ματια τους αγαπημένους σου να υποφερουν και είσαι ανίκανος να τους πείς ότι όλα πρόκειται να πανε καλα.

Θα εφιστούσα επίσης την προσοχή σας σε αυτά που μια από τις κυρίες είπε για την αυτοκτονία με τις βομβες. Είναι ενταξη το να κρινεις μια αντιδραση απο τα αποτελεσμα της, αλλά είναι καλύτερο να καθοριζεις πρωτα την αιτία, πρίν κάνεις την κριτικη σου. Όταν σου εχουν παρει τα παντα άδικα και δεν εχεις τιποτα να χασεις, η απογοήτευση μπορεί να σε οδηγήσει σε ενέργειες που δεν θα θεωρούσες ποτέ ως λογικές .


‘Να αφήσουμε τον ξάδελφο του Οσάμα μπιν Λάντεν ' να ενσωματωθει στις στρατιωτικες τάξεις των ανδρών και των γυναικών μας; Οι μουσουλμάνοι μισούν την Αμερική. Τελος, τελος, τελος!! Και η τρομοκρατία πρόκειται να καταστρεψει αυτη τη χωρα εκ των εσω

Στο ατομο που κάνει τις ανωτέρω δηλώσεις θα επισημάνω οτι, αν και ο ξάδελφος του Οσαμα δεν εχει ισως ακομα κληθεί για να ενσωματωθει στο στρατιωτικο σωμα, έχει προσκληθεί εδω και καιρό και έχει γίνει αποδεκτός ως μέρος της πολιτικής σκηνής στις ΗΠΑ.

Η οικογένεια του Μπιν Λάντεν είναι μια καλά δυκτιωμενη σαουδική οικογένεια με  ισχυρές συνδέσεις στους στενούς κύκλους της σαουδικής βασιλικής οικογένειας. Ο Σάλεμ Μπιν Λάντεν, ξάδελφος του Οσαμα, επένδυσε μέσω του Τζειμς Ρ Μπαθ, τον μοναδικο επιχειρηματικο αντιπροσωπο στις ΗΠΑ  για τον Σάλεμ Μπιν Λάντεν, κάποια χρήματα στην εταιρεια Arbusto Energy, μια επιχείρηση που διευθυνωταν από τον Τζορτζ Μπους. 



Διάφορα μέλη της οικογένειας Μπους είναι επενδυτές στον ομιλο Carlisle Group, ο οποιος εχει επενδυτικα κεφάλαια και στρατιωτικα συμβολαια  με πολυάριθμα ενδιαφέροντα στη Μέση Ανατολή. Ο ομιλος αυτος εχει επισης ενιαια επιχειρηματικά ενδιαφέροντα με τη οικογενειακή επιχείρηση του Μπιν Λαντεν, τον ομιλο Saudi Binladin Group, ένα συγκρότημα κατασκευαστικων επιχειρήσεων και διαχυρισης κεφαλαιων, με ετησιο τζιρο 5 δις δολαρια, και μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικες εταιρίες στον ισλαμικό κόσμο, με γραφεία στο Λονδίνο και τη Γενεύη.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για τον ξάδελφο του Οσαμα να ενσωματωθει στις τάξεις του αμερικανικου στρατού, δεδομένου ότι έχει ήδη τις επαφές για να διοικισει τον στρατό εάν το θελει!! Αλλά ας πουμε τα πραγματα με το ονομα τους. Εάν η αδελφή μου ήταν εγκληματίας, παει να πει οτι θα ειμαι κι εγω; Φυσικά όχι.

Όσον αφορά τον ιδιο τον Οσαμα, άρχισε τη ζωή του ως τρομοκράτης λαμβανοντας εκπαιδευση και χρηματοδότηση από τις ίδιες τις ΗΠΑ. ‘Επιχειρηση Κυκλωνας’ ήταν το κωδικο ονομα για το πρόγραμμα ΗΠΑ/CIA προς οπλισμο Αφχανων Μουτζαχεντιν κατά τη διάρκεια του σοβιετικού πολέμου στο Αφγανιστάν, απο το 1979 ως το 1989. Η ‘Επιχειρηση Κυκλωνας’ είναι μια από τις πιό μακροχρόνιες και ακριβότερες μυστικες επιχειρησεις που ανελαβε ποτε η CIA. Η χρηματοδότηση άρχισε με $20-30 εκατομμύρια το χρόνο το 1980 και ανήλθε σε $630 εκατομμύρια το χρόνο το 1987.

Η αμερικανικη κυβέρνηση έχει επικριθεί επειδη αφησε το Πακιστάν να διοχετευσει ένα δυσανάλογο ποσό χρηματοδότησής της στον αμφισβητούμενο αφγανικό ηγέτη της αντίστασης Γκουλμπουντιν Χεκματιαρ, φίλο του Οσάμα μπιν Λάντεν και των στρατευμάτων της Αλ Κάιντα. Προς το τέλος της δεκαετίας του '80, ο πακιστανός πρωθυπουργός Μπεναζιρ Μπουτο, ανυσηχος για την αυξανόμενη δύναμη του ισλαμικου κινηματος, είπε στον πρόεδρο Τζορτζ Μπους ‘Δημιουργείτε έναν Φρανκεσταιν’. Πόσο δικιο ειχε!

Όχι μόνο αυτα, αλλά οι ΗΠΑ βοήθησαν μουσουλμανους τρομοκράτες να μετακομισουν στην Ευρώπη, όπως το ακόλουθο άρθρο στη δημοσίευση του βρετανικου περιοδικου Spectator εξηγεί


Οποτε, η ερωτηση δεν ειναι ‘Θα αφησουμε’. Η ιδια σας η κυβέρνηση το έχει κάνει ήδη και έχει χρηματοδοτήσει, έχει εκπαιδεύσει και έχει υποστηρίξει τους ίδιους αυτους ανθρώπους που επιδιώκει τώρα να καταστρέψει. Μια παροιμια λεει οτι ‘Ο,τι σπερνεις θεριζεις’.

Όσον αφορά τις φρασεις ‘οι μουσουλμάνοι μισουν την Αμερική’ και ‘η τρομοκρατία πρόκειται να καταστρεψει αυτη τη χωρα εκ των εσω’, πάλι το ατομο που κάνει αυτα  τα σχόλια απέτυχε να εξετάσει την αιτία που επέφερε αυτη την αντίδραση. Εξήγησα την αιτία στη λιστα που παρέθεσα προηγουμένως. Όσον αφορά στο σχολιο για την τρομοκρατία, η κυβέρνησή σας πρέπει να περιμενει οτι θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο με τον οποιο μεταχειρίστηκε όλες αυτές τις χώρες τις οποιες επιρεασε με το να απομακρυνει δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Είναι καιρος ο μαθητής να κερδισει το δάσκαλο.



Ας παμε ομως στο επομενο σχολιο. Και ειναι και βαρυ.

‘Μερικοί θα με αποκαλέσουν ρατσιστη λόγω των απόψεών μου σε αυτο το θεμα αλλά ειμαι αμερικανος και ειναι δικαίωμα μου. Μπορώ να νομιζω ο,τι θελω να νομιζω και εάν δεν συμφωνείτε τοτε στ’ αρχιδια μου. Κανένας μουσουλμάνος δεν πρέπει να αφεθει να υπηρετησει στον αμερικανικο στρατο. Ο λόγος ειναι  οτι χρειαζεται μονο  ένας μουσουλμάνος, με κλίση προς τη βία, για να σκοτώσει καποιον που προσπαθεί να σώσει μια αθώα ζωή. Δεν λέω οτι ολοι τους ειναι κακοι. Μπορεί να υπάρχουν πολλοι που θέλουν την ειρήνη αλλά δεν μπορουμε να το διακινδυνεύσουμε. Έχουν σκοτώσει ηδη και θα συμβεί και πάλι.

Ουαου! Απο που να αρχισω! Ειναι Αμερικανός και έχει το δικαίωμα να εκφράσει οποιεσδήποτε απόψεις γουσταρει; Τι ακριβώς σημαινει αυτο; Ότι μη Αμερικανοί δεν έχουν αυτο το δικαίωμα; Υπάρχει κανενας νόμος που αναγκάζει μη Αμερικανούς να μην λενε αυτα που σκεφτονται; Μπορώ να δω το συγκεκριμενο νόμο παρακαλώ, επειδή, εκτός αν κοιμωμουνα τα τελευταια 2000 χρονια, δεν γνωρίζω έναν τέτοιο νόμο. Στην πραγματικότητα, πρέπει μόνο να κοιμωμουνα περίπου 500 χρονια, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν είναι και τοσο παλιο κρατος.

Ας εξετασουμε την ανωτέρω δήλωση από μια λογική αποψη, κάτι που ο πολεμοχαρης ομιλητής παραπανω φαίνεται να μην εχει ή να μην γνωρίζει. Δεν ειναι μονο οι Αμερικανοί που έχουν το δικαίωμα στην γνωμη τους. Και ναι, φιλε μου, μπορείς να νομιζεις ο,τι θέλεις αλλά αν δε μπορείς να υποστηρίξεις τη γνωμη σου με εγκυρες πληροφορίες, σιγουρα κι εγω θα γραψω τη γνωμη σου στ’ αρχιδια μου.

Μπορεί να νομιζεις ότι το Ιράν είναι χώρα στην Ευρώπη, ή ότι η Βρετανια είναι στην Αφρική. Μπορείς να νομιζεις πραγματικα ο,τι θελεις. Αλλά εαν εχεις οποια γνωμη θελεις ετσι για την πλακα, και στ’ αρχιδια σου αν η γνωμη σου ειναι σωστή ή λαθος, τοτε μπαινεις στη σειρά αναμονής των ανθρώπων που λεγονται ‘ηλιθιοι’. Σε προσβαλλα; Μα έχω κι εγω το δικαίωμα να εκφράσω τη γνωμη μου, μπορώ να σκεφτώ ο,τι θέλω να σκεφτώ και εάν δεν συμφωνείς μαζι μου, στ’ αρχιδια μου. Δικες σου λεξεις, οχι δικες μου. Μαλιστα, η κατηγορία μου σε σενα ως ‘ηλιθιος’ τεκμηριώνεται επειδή ο ορισμός της συγκεκριμενης λεξης στο λεξικο ειναι ‘στερείται κανονικής νοημοσύνης ή κατανοησης’. Επομένως, εάν δεν σε ενδιαφερει εαν αυτο που σκέφτεσαι μπορεί να ειναι απολυτα λαθος και δεν αναζητεις πληροφορίες για να τεκμηριώσεις την σκέψη σου, τοτε εξ ορισμού είσαι ηλίθιος.

Θα εξετάσω τώρα τη δήλωση ότι χρειαζεται μονο  ένας μουσουλμάνος, με κλίση προς τη βία, για να σκοτώσει καποιον που προσπαθεί να σώσει μια αθώα ζωή. Θα αρχίσω από το παρακατω βίντεο, με το οποίο σας προκαλώ να το δειτε χωρις να δακρυσετε. Δειτε το απο το σημειο 0.40 έως 4.11 στο χρονόμετρο.


Όπως βλεπεις, χρειαστηκε μονο ένας Ισραηλίτης για να σκοτώσει ένα αθώο αμερικανικό κορίτσι που προσπάθησε να παλεψει για τα δικαιώματα μιας αθώας οικογένειας.

Επιπλέον:

• Από τις 60 διασυνοριακές επιθεσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα τηλεκατευθηνομενα αεροπλανακια των ΗΠΑ, με βαση το Αφχανισταν, στο Πακιστάν μεταξύ 14 Ιανουαρίου 2006 και 8 Απριλίου 2009, μόνο 10 ήταν σε θέση να χτυπήσουν τους πραγματικούς στόχους τους, σκοτωνοντας 14 ηγετες της Αλ Καιντα, ενω σκοτωσαν και 687 αθώους πακιστανούς πολίτες. Το ποσοστό επιτυχίας των συσκευων αυτων δεν ειναι πανω απο 6%.

• Ένας ελεύθερος σκοπευτής που εργαζοταν για την αμερικανικη εταιρεια Blackwater USA άνοιξε πυρ σε αθώους Ιρακινούς πολιτες, σκοτώνοντας 3 από την στεγη του ιρακινού Υπουργείου Δικαιοσύνης. Δείτε το βίντεο της ειδησης παρακατω (είναι στα αγγλικά)

 • Στατιστικα στοιχεια που παρουσιάστηκαν στον αμερικανικό διοικητή στο Ιρακ, στρατηγό Ντειβιντ Πετρεους, και που διερευσαν στη συνέχεια στην υπηρεσία ειδήσεων McClatchy, εριξαν φως στην έκταση των θανατων αμαχου πληθησμου. Στους 12 μήνες από τις Ιουλίου 2006, σύμφωνα με τις πηγές του McClatchy, ο στρατος των ΗΠΑ εχει αναγνωρίσει επίσημα το θανατο ή τραυματισμο 429 Ιρακινών σε 3.200 γεγονότα «κλιμάκωσης της δύναμης» - καταστασεις όπου τα αμερικανικά στρατεύματα περιπολιας, τα οποια επανδρώνουν σημεία ελέγχου ή που συνοδεύουν ομαδες οχημάτων, έχουν ανοίξει πυρ σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά που θεωρηθηκαν ως απειλή. Οι αριθμοί δείχνουν ότι καποιοι πολίτες πυροβολούνται από τις αμερικανικές δυνάμεις κάπου στο Ιράκ τουλάχιστον κάθε τρεις ώρες.

• Ένα παράδειγμα για το πόσο καλά οι αμερικανικές δυνάμεις `διατηρουν την ειρηνη’ στο Ιράκ, δινεται στο παρακατω βίντεο από το δελτιο ειδησεων του βρετανικου καναλιου 4

• Προσθέστε τα ανωτέρω στις εκατοντάδες χιλιάδες των δολοφονιών που υποστηριξαν και χρηματοδοτησαν οι ΗΠΑ απο την λιστα που εδωσα πιο πανω και είναι εμφανές ότι χρειαζεται επισης μονο έναν διεφθαρμένο αμερικανό πρόεδρο (αναμεσα σε πολλους) για να σκοτωθουν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να ήταν επίσης μέλη της οικογένειας του μελλοντικού μουσουλμανου βομβιστη αυτοκτονίας.


Είναι εμφανές ότι χρειαζεται έναν Αμερικανό για να σκοτώσει αθώους ανθρώπους το ιδιο γρηγορα.

Γελώ επίσης στη δήλωση ‘Μπορεί να υπάρχουν πολλοι Μουσουλμανοι που θέλουν την ειρήνη’. Αυτη η φραση δειχνει την άγνοια του προσώπου που κάνει αυτη την δήλωση. Είναι σα να λες οτι μπορει ότι να υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που θέλουν να δουν ένα τέλος στη σύγκρουση. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ κάθε προσώπου σε αυτόν τον πλανήτη, ειτε μουσουλμάνος, χριστιανός, βουδιστης, κ.λπ. θέλει την ειρήνη. Η ίδια η μειονότητα ειναι που προκαλεί το πρόβλημα και κάνει τους ανίδεους ανθρώπους να υποθέσουν ότι εάν μερικοί το κάνουν τοτε ολοι μαλλον το κανουνε. Δεν είναι οι αμερικανοί πολιτες που πηγαίνουν στον πόλεμο, είναι αυτοι οι πολύ λίγοι που διαμορφώνουν την αμερικανική κυβέρνηση. Δεν είναι οι μουσουλμανοι που θέλουν να τους σκοτώσουν ολους, είναι οι λίγοι φανατικοί οπαδοί. Με τον ίδιο τρόπο που ανίδεοι Αμερικανοί πιστευουν ο,τι τους λέει η κυβέρνηση τους, ετσι και ανιδεοι μουσουλμάνοι πιστευουν αυτό που οι λίγοι φανατικοί οπαδοί τους λένε. Ίδιο νόμισμα, διαφορετικές πλευρές.

Τέλος, θα τελειώσω το κειμενο μου μου με μια ερώτηση στους αμερικανούς ομιλητές μου ανωτέρω. Οι ΗΠΑ καυχώνται οτι ειναι η χωρα της Ελευθεριας και υπερηφανεύονται οτι η ελευθερία λόγου είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα.

Μπορείτε τοτε να εξηγήσετε γιατί σε όλη την ιστορία τους οι ΗΠΑ έχουν καταστείλει οποιον υποστηριξε την κομμουνιστική ιδεολογία; Ακούτε Αμερικανους να μιλανε για κομμουνισμο και είναι σαν μιλούν για το μέγιστο κακό του πλανήτη, χειρότερο απο τον ιδιο τον Οσαμα.

Ανθρωποι που τους υποψιάστηκαν ως κομμουνιστές φυλακιστηκαν, τους απαγορευτηκε να μιλήσουν ελεύθερα, και όλα αυτα σε μια χώρα που υποτηθεται  οτι υπερηφανευεται της ελευθερίας λόγου της. Οι ΗΠΑ ανετρεψαν δημοκρατικα εκλεγμενες κυβερνησεις χωρων, μονο και μονο επειδη υποψιαστηκαν οτι αυτες οι κυβερνησεις ετρεφαν καποιες κομμουνιστικες ιδεες, οι οποιες δεν συμφωνουσαν με τον αμερικανικο τροπο ζωης. Μου φαίνεται ότι ο αμερικανικος ορισμός της ελευθερίας λόγου είναι ότι είστε ελεύθεροι να μιλήσετε εφ' όσον η ομιλία σας υποστηρίζει τις αμερικανικές ιδεολογίες. Αυτή δεν είναι ελευθερια λογου, είναι ακριβώς ο ιδιος περιορισμος λογου που εφαρμοζεται στους ανθρώπους των κομμουνιστικών χωρών.

Θα μπορούσα να συνεχισω για ωρες αυτο το θέμα,  για να δείξω ότι αυτο που εχουν οι σημερινές κομμουνιστικές χώρες δεν είναι κομμουνισμός, με τον ιδιο τροπο που αυτο που εχουν τα υποτιθέμενα σημερινα δημοκρατικά κράτη δεν ειναι δημοκρατια κατα τον απολυτο ορισμο της εννοιας. Αλλά θα αφήσω αυτό το θεμα για ενα αλλο μελλοντικο κειμενο.

Θα κλείσω με το παρακατω link, που δείχνει ότι οι ΗΠΑ είναι μακραν εναντιων της ελευθεριας λογου , ακόμη και στους ιδιους τους πολιτες της:


Όπως μπορείτε να δείτε, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ κάνουν ακριβώς αυτα για τα οποια  κατηγορουν τα κομμουνιστικά και μουσουλμανικά καθεστώτα οτι κανουν. Αρχίζω να πιστεύω ότι στον αμερικανικό εθνικό ύμνο, η φραση ‘Χωρα της Ελευθεριας` εχει γραφτει κατα λαθος και οτι στην σωστη ορθογραφια λεει ‘Χωρα της Μειζας’, επειδή φαίνεται ότι στις ΗΠΑ (όπως λίγο πολύ σε κάθε άλλη χώρα) όλα έχουν τη νομισματική τιμή τους. Καταβάλλετε την αμοιβή, και γίνεστε ο Θεός ο ίδιος.

No comments:

Post a Comment