9 May 2016

Κάνε Κάτι Καινούριο Κάθε Μέρα - Απρίλιος 2016




Μέρα 92 - 1 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα 'Fuller's 1845'



Αρχή ενός καινούριου μήνα, και της ελπίδας να βρω μια μη-Βέλγικη μπύρα που να μου αρέσει. Μερικές μπυρίτσες μετά τη δουλειά, για να πω έναν 'αντίο' σε έναν καλό συνάδελφο που έφευγε από τη δουλειά, μου έδωσε την τέλεια αφορμή.

Αυτή τη φορά έμεινα μακριά από το είδος IPA και δοκίμασα την 'Fuller's 1845'. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και έχει λάβει πολλές καλές κριτικές. Σίγουρα πολύ καλύτερη σε γεύση από τις IPA, αλλά και πάλι όχι τόσο καλή που να την θέλω όταν θέλω να πιω μια ωραία μπύρα.


Μέρα 93 - 2 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα 'Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen'


Σίγουρα είναι μια μπύρα που δεν παραγγέλνεις με το όνομά της, αλλά λέγοντας "Ένα μπουκάλι από αυτή!". Και έτσι ακριβώς την παράγγειλα!

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς όταν ανοίγεις το μπουκάλι είναι η μυρωδιά. Μυρίζει ακριβώς σαν να έχεις ανοίξει ένα πακέτο Πιτσίνια!! Και αυτό είναι γιατί αυτή ακριβώς είναι και η γεύση της - καπνιστό μπέικον! Schlenkerla είναι μια παμπ - ζυθοποιία στο Μπάμπεργκ της Γερμανίας, που φημίζεται για τις μπύρες της με γεύση καπνιστών και, ειδικά, για αυτή εδώ.

Σίγουρα έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση. Και ακόμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν μου άρεσε ή όχι. Ίσως σε ένα κρύο, χειμωνιάτικο βράδυ, τρώγοντας ψητα κρέατα, να είναι θαυμάσια συνοδία. Αλλά, τη συγκεκριμένη βραδιά, δε μπόρεσα καν να πιω όλο το μεγάλο ποτήρι. Αλλά σίγουρα θα την ξαναδοκιμάσω, αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες.


Μέρα 94 - 3 Απριλίου 2016 - Διάβασα το βιβλίο 'Οι Αδρανείς Σκέψεις Ενός Αδρανούς Ανθρώπου', του Τζέρομ Κ Τζέρομ


Ένα υπέροχο και γεμάτο χιούμορ βιβλίο!! Το όνομα του Τζέρομ Κ Τζέρομ δεν μου ήταν γνωστό, αλλά τώρα που διάβασα αυτή τη χιουμοριστική συλλογή δοκιμίων, σίγουρα θα προσπαθήσω να διαβάσω και άλλα έργα του.

Δημοσιεύτηκε το 1886 και καταγράφει τις απόψεις του συγγραφέα για μια σειρά θεμάτων, όπως η αγάπη, η ματαιοδοξία, ο καιρός, το φαγητό και το ποτό, τις γάτες και τους σκύλους, τα μωρά, το ντύσιμο, κλπ. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως οι απόψεις, τα στερεότυπα, η κοινωνία, δεν έχουν αλλάξει καθόλου σήμερα από το 1886!! Είναι κρίμα που, από ό,τι ξερω, το συγκεκριμένο βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Αλλά όσοι απο εσας μπορείτε να διαβάζετε Αγγλικά και θέλετε ένα βιβλίο που είναι τόσο επίκαιρο σήμερα όσο ήταν το 1886, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε αλλού! Μερικά από τα αγαπημένα μου σημεία του βιβλίου:

"Πίνουμε στην υγειά των άλλων και χαλάμε τη δικιά μας"

"Ο καιρός είναι σαν την κυβέρνηση, πάντα είναι λάθος"

"Οι νέες κοπέλες νομίζουν πως το ανδρικό φύλο είναι όπως το περιγράφουν τα μυθιστορήματα που έχουν γραφτεί από γυναίκες. Και σε σύγκριση με τα αρσενικά 'τερατουργήματα' που παρουσιάζονται ως άντρες σε τέτοια μυθιστορήματα, το τέρας του Φρανκεστάιν και το μαδημένο πτηνό του Πυθαγόρα μοιάζουν νορμάλ δείγματα της ανθρωπότητας"


Μέρα 95 - 4 Απριλίου 2016 - Είδα θεατρική παράσταση στο θέατρο Playhouse, στο Λίβερπουλ


Το Playhouse είναι ένα από τα θέατρα του Λίβερπουλ που δεν είχα επισκεφθεί ως τώρα. Οπότε ήταν καιρός να το κάνω. Είναι ένα μικρό θέατρο, στο κέντρο της πόλης. Και όταν μια πολύ δημοφιλής παράσταση όπως 'Τα 39 Βήματα' είχε την πρώτη της βραδιά στο συγκεκριμένο θέατρο, και το εισητήριο έκανε μόνο 10 λίρες (περίπου 13 ευρώ), άρπαξα την ευκαιρία.

Το συγκεκριμένο βιβλίο με τον ίδιο τίτλο το έχω διαβάσει εδώ και χρόνια. Αλλά δεν έχω δει ακόμα την ομώνυμη ταινία του Χίτσκοκ. Αλλά η παράσταση ήταν καταπληκτική! 4 ηθοποιοί να υποδύονται 130 διαφορετικούς ρόλους (!!!) και όλοι μας να έχουμε λυθεί στα γέλια κατα τη διάρκεια της παράστασης (είναι κωμωδία).


Μέρα 96 - 5 Απριλίου 2016 - Είδα θεατρική παράσταση στο θέατρο 'Γιούνιτι', στο Λίβερπουλ



Μετά την πολύ καλή παράσταση του προηγούμενου βραδιού, αποφάσισα να ξαναπάω θέατρο το επόμενο βράδυ! Το θέατρο Γιούνιτι είναι μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου και έχω περάσει πολλές φορές από έξω, λέγωντας ότι μια μέρα πρέπει να πάω να δω καμμιά παράσταση. Είναι ένα πολύ μικρό και ιδιόρυθμο θέατρο, το οποίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγαλύτερα όσον αφορά την ποιότητα.

Η παράσταση που είδα λεγόταν 'Brakin' Pad' (Τακάκι Φρένου) - γραμμένο στα Αγγλικά ο τίτλος παίζει λεκτικά με τον τίτλο της δημοφιλούς Αμερικανικής σειράς 'Breaking Bad'. Γραμμένη από θεατρικούς συγγραφείς του Λίβερπουλ και με ηθοποιούς από το Λίβερπουλ, δεν ήταν τόσο καλή όσο αυτή του προηγούμενου βραδιού, αλλά παρ΄ όλα αυτα ήταν ευχάριστη.

Για περισσότερες πληροφορίες για το θέατρο, καντε κλικ εδώ.


Μέρα 97 - 6 Απριλίου 2016 - Είδα την ταινία 'Ο Ταξιτζής'


Σοκ!! Ναι, το ξέρω!! Σηκώνω τα χέρια ψηλά και παραδέχομαι ότι μέχρι τωρα δεν είχα δει αυτή την κλασσική ταινία! Αλλά από την περασμένη Τετάρτη αυτό δεν ισχύει πλέον!

Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Υπέροχο φιλμ, υπέροχοι ηθοποιοί, υπέροχος σκηνοθέτης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μέρα 98 - 7 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα '24 Carat Gold' από τη Βιολογική Ζυθοποιία Λίβερπουλ


Ποιός θα το περίμενε ότι τελικά θα ήταν μια ντόπια ζυθοποιία που θα μου έβρισκε μια μη-Βέλγικη μπύρα που να μπορώ να πιω ευχάριστα! Μια δροσιστική μπύρα που πίνεται ευχάριστα και είναι και βιολογική. Δεν είναι στην ίδια κατηγορία με τις αγαπημένες μου Βελγικές, αλλά πολύ καλή παρ' όλ' αυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Βιολογική Ζυθοποιία Λίβερπουλ, κλικάρετε εδώ.


Μέρα 99 - 8 Απριλίου 2016 - Είδα το μικρότερο αστυνομικό σταθμό στη Μ Βρετανία, το κεντρικό σημείο του Λονδίνου και το σπίτι του Βενιαμίν Φραγκλίνου, στο Λονδίνο






Ο περισσότερος κόσμος, όταν επισκέπτεται την πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, δεν συνειδητοποιεί ή γνωρίζει ότι εκεί κοντά βρίσκονται αυτά τα τρία 'μυστικά'.

Το μικρότερο αστυνομικό τμήμα της Βρετανίας (1η φωτογραφία ) βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνία της πλατείας. Είχε αρχικά εγκατασταθεί από την Σκότλαντ Γιάρντ το 1926, έτσι ώστε η αστυνομία να μπορεί να επιβλέπει τις συχνές διαδηλώσεις στην πλατεία. Σήμερα, χρησιμοποιείται για την αποθήκευση του εξοπλισμού καθαρισμού του δρόμου.

Λίγο πιο κάτω, στη νότια μεριά της πλατείας, σε ένα από τα σημεία με τα φανάρια της κυκλοφορίας, είναι μια πλάκα στο πεζοδρόμιο ( φωτογραφίες 2 και 3) που σηματοδοτεί το σημείο από το οποίο μετρώνται όλες οι αποστάσεις χιλιομέτρων στη Βρετανία από το Λονδίνο.

Τέλος, λίγα βήματα από την πλατεία, στον αριθμό 36 της οδού Κρέιβεν ( φωτογραφίες 4 και 5 ) είναι η μόνη κατοικία του Βενιαμίν Φραγκλίνου που έχει επιβιώσει. Σήμερα είναι μουσείο.


Μέρα 100 - 9 Απριλίου 2016 - Έφτιαξα Σοκολατένια Μπράουνις με λίγους υδατάνθρακες



Για να γιορτάσω την 100η μέρα της φετινης χρονιάς του 'κάνε κάτι καινούριο' αποφάσισα να φτιάξω ένα γλυκάκι. Αλλά με τα γλυκάκια υπάρχει κίνδυνος να τα φας όλα εσύ (και να πάρεις και τα ανάλογα κιλά).

Χάρις όμως μιας καταπληκτικής εφαρμογής και μπλογκ της καλής μου φίλης Martina Slajerova , χρησιμοποίησα μία από τις συνταγές της για να κάνω μπράουνις σοκολάτας με λίγους υδατάνθρακες. Ήξερα ότι θα μου άρεσαν πολύ και θα τα έτρωγα χωρίς πολλές τύψεις, γιατί έχω ήδη δοκιμάσει αρκετές από τις συνταγες της (και ακόμα περιμένω να μου δώσει τη συνταγη της καταπληκτικής τούρτας που μου είχε φτιάξει για τα γενέθλιά μου πριν λίγα χρόνια!! :P)

Δεν χρειάζεται να σας πω ότι ήταν καταπληκτικά και ότι ο αριθμός τους μειώνεται όσο τα δευτερόλεπτα περνάνε!!


Αν είσαι κάποιος/α που αποφεύγει τους πολλούς υδατάνθρακες στη διατροφή σου, ή ακολουθείς δίαιτα πάλεο/κίτο, τότε σίγουρα ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα της Μαρτίνας εδώ.


Μέρα 101 - 10 Απριλίου 2016 - Διάβασα το βιβλίο 'Τα Παιδιά Του Νέου Δάσους', του Φρέντερικ Μάρριατ


Την περασμένη Κυριακή τέλειωσα άλλο ένα βιβλίο, αυτή τη φορά ένα παιδικό διήγημα που κυκλοφόρησε το 1847. Βασισμένο στην εποχή του Αγγλικού Εμφύλιου πολέμου, η ιστορία ακολουθεί τις τύχες τεσσάρων παιδιών που έχουν μείνει ορφανά κατα τη διάρκεια του πολέμου.

Είναι ένα πολύ εύκολα αναγνώσιμο βιβλίο, που κάνει τον αναγνώστη να νοιώσει καλά (είναι παιδικό, άλλωστε). Παρά το ότι δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο, αξίζει να διαβαστεί μόνο και μόνο για να δεις τη μεγάλη διαφορά μεταξύ των παιδικών διηγημάτων της σημερινής εποχής σε σύγκριση με αυτά του 19ου αιώνα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μέρα 102 - 11 Απριλίου 2016 - Είδα την ταινια 'Περί Τυφλότητος'


Αν κρίνουμε από τους πρωταγωνιστές και το σκηνοθέτη, η ταινία αυτή είχε την ευκαιρία να γίνει πολύ καλύτερη. Τελικά είναι απλά μια ΟΚ ταινία, αλλά τίποτα αξιόλογο. Περισόττερες πληροφορίες εδώ.


Μέρα 103 - 12 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα Chimay Triple



Όταν έχεις μια βδομάδα με πολύ δουλειά και άλλες υποχρεώσεις, είναι πολύ δύσκολο να βρεις αρκετό χρόνο να κάνεις κάτι καινούριο και συναρπαστικό. Επομένως, μια που βγήκε ο ήλιος ευκαιρία να δοκιμάσω μερικές μπύρες.

Αυτή τη φορά επέστρεψα στην αγκαλιά των αγαπημένων μου και εμπιστευόμενων Βελγικών μπυρών. Δοκίμασα την Chimay Triple. Η Chimay Blue είναι η αγαπημένη μου από την σειρά Chimay, αλλά και αυτή εδώ είναι πολύ καλή και πίνεται πολύ άνετα. Προσοχή όμως. Με 8% αλκοόλ, μπορεί να φαίνεται μικρούλα αλλά βαράει!!!


Μέρα 104 - 13 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα 'Duchesse De Bourgogne'



Μια πολύ ασυνήθιστη μπύρα! Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί είμαι λάτρης της Βελγικής μπύρας - ποτέ δεν σταματούν να με εκπλήσσουν!

Κλείσε τα ματια σου! Αν τη μυρίσεις θα νομίζεις ότι στο ποτήρι έχεις κόκκινο κρασί. Αν τη δοκιμάσεις, δεν είναι εύκολο να καταλάβεις ότι πίνεις μπύρα: είναι ανθρακούχα, με γεύσεις σκούρας μπύρας και φρούτων. Νομίζω ότι θα είναι σίγουρα δημοφιλής με το γυναικείο φύλλο, αλλά πίνεται πολύ εύκολα και αν είσαι αρσενικός, παρά το ότι είναι ανθρακούχα. Μόνο 6,2% αλκοόλ.

Μετά την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ζύμωση, η μπύρα ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες . Το τελικό προϊόν είναι ένα μίγμα από μια νεότερη μπύρα 8 μηνών και μια παλαιότερη 18 μηνών.


Μέρα 105 - 14 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα 'Page 24 Brune'



Ώρα να δοκιμάσω μια Γαλλική μπύρα... και καλύτερα να μην το είχα κάνει!! Μετά από μερικές γουλιές δεν κατέβαινε με τίποτα!!

Δεν είναι το ότι έχει 7,2% αλκοόλ. Μου αρέσουν οι δυνατές μπύρες. Αλλά μπορεις να μυρίσεις το αλκοόλ!! Κάτι που βρίσκω πολύ απωθητικό σε μια μπύρα.

Πάνω από όλα όμως, η γεύση της έχει κάτι από Ουίσκι - και το Ουίσκι δεν το πάω καθόλου! Ο οργανισμός μου δεν σηκώνει καθόλου τη γεύση του! Και έτσι έγινε και με αυτή τη μπύρα. Αλλά μην στενοχωριέστε! Δεν πήγε χαμένη. Την χρησιμοποίησα και έφτιαξα ένα νόστιμο ψωμί μπύρας και μουστάρδας.


Μέρα 106 - 15 Απριλίου 2016 - Πήγα στο πάρτυ 'Cream Classics' στον Καθεδρικό Ναό του Λίβερπουλ




Για όσους δεν έχουν ακουστά την Cream, είναι μία από της μεγαλύτερες εταιρίες διοργανωσεως βραδιών χορευτικής μουσικής (να το πω πιο λαικά) και δισκογραφική εταιρία. Κάτι που άρχισε από το κλαμπ Nation στο Λίβερπουλ και εξελίχθηκε σε ένα απο τα πιο δημοφιλή κλαμπς και διοργανώσεις.

Δεν υπάρχει μεγάλο όνομα DJ που να μην πέρασε από αυτό το κλαμπ. Και όταν αποφάσισε να διοργανώσει μια βραδιά με μερικά από τα πιο δημοφιλή hits στην ιστορία της χορευτικής μουσικής, και σε αυτή τη βραδιά πέρνει μέρος η Φιλαρμονική του Λίβερπουλ και όλο αυτό γίνεται στον μεγαλύτερο σε μήκος στον κόσμο (και πέμπτο σε μέγεθος) καθεδρικό ναό, τότε ξέρεις ότι κάτι μοναδικο θα συμβεί!

Και όντως έτσι έγινε! Μπορεί το σόου να κράτησε μόνο 90 λεπτά (μετά ακολούθησε πάρτι σε κλαμπ) αλλά θα παραμείνει στη μνήμη για πολύ καιρό! Μπορείτε να δείτε βίντεο από τη βραδιά στο προφίλ μου.


Μέρα 107 - 16 Απριλίου 2016 - Έφαγα μεσημεριανό στο Delkery, στο Λίβερπουλ


Άλλο ένα μέρος που είχα στη λίστα μου να δοκιμάσω εδώ και καιρό. Νοιώθω λίγο άσχημα που του έδωσα βαθμολογία 'μέτριο' στην ιστοσελίδα του Tripadvisor. Αλλά γι αυτό φταίει η Tripadvisor, μια και η βαθμολογία της έχει μόνο 'μέτριο' ή 'πολύ καλό', χωρίς να έχει την επιλογή 'καλό'.



Μέρα 108 - 17 Απριλίου 2016 - Επισκεύθηκα τα παιδικά σπίτια των Μπιτλς



Μια περιήγηση που δεν πρέπει να χάσει κάθε φαν των Μπιτλς αλλά και όσων μένουν στο Λίβερπουλ. Παρότι η ξενάγηση σε πάει μόνο στα σπίτια που μεγάλωσαν ο Τζον Λένον και ο Πωλ Μακάρτνει, τα άτομα που κάνουν την ξενάγηση κάνουν μια φανταστική δουλειά στο να σε πηγαίνουν από δωμάτιο σε δωμάτιο, να μαθαίνεις πολλά για τα παιδικά χρόνια των 2 αυτών θρύλων της μουσικής και να μαθαίνεις και πολλές ιστορίες από φίλους και συγγενείς τους.



Μέρα 109 - 18 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα 'Weihenstephaner Hefeweissbier'



Ναί! Τώρα μάλιστα!! 100% μια μπύρα που χρειάζεται να έχεις στο ψυγείο σου για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Η Weihenstephan είναι η κρατική ζυθοποιία της Μπαβαρίας (στη Γερμανία) και λέγεται ότι είναι και η πιο παλιά στον κόσμο. Δεν με νοιάζει και τόσο. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι αυτή η μπύρα από σιτάρι είναι καταπληκτική!!!


Μέρα 110 - 19 Απριλίου 2016 - Είδα την ταινία 'Οι 'Αθικτοι'


Την ταινία αυτή την είχα στη λίστα από τότε που την είχα δει στα 'προσεχώς' στο σινεμά, το 2011. Την ξέχασα μέχρι που την είδα επιτέλους την περασμένη εβδομάδα.

Ταινιάρα!! 5 αστέρια από μένα! Γέλαγα από την αρχή μέχρι το τέλος! Προτάθηκε για βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας αλλά δεν το κέρδισε. Κέρδισε όμως πολλά άλλα βραβεία. Δείτε την οποσδήποτε!



Μέρα 111 - 20 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα 'Εφιάλτης Στο Δρόμο Μπολντ' από την ζυθοποιία Mad Hatter του Λίβερπουλ



Η ζυθοποιία Mad Hatter (τρελός καπελλάς) του Λίβερπουλ, όπως δείχνει και το όνομά της, παράγει μπύρες των οποίων το όνομα ή η εμφάνιση έχει να κάνει με χαρακτήρες από το μυθιστόρημα 'Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων'.

Η συγκεκριμένη μπύρα, δείχνει στην ετικέτα της το κουνέλι της συγκεκριμένης ιστοριας να είναι ντυμένο σαν τον Φρέντι Κρούγκερ - αλλά αντί ο εφιάλτης να είναι στο δρόμο με της λεύκες, είναι στον αγαπημένο μου δρόμο του Λίβερπουλ, την Μπολντ Στριτ.

Η κανονική μπύρα είναι της κατηγορίας στάουτ, εμποτισμένη με τους καλύτερους κόκκους καφέ από το κατάστημα Bold Street Coffee (ένα πολύ καλό καφέ στην Μπολντ Στριτ). Απλά, το μπουκάλι που δοκίμασα ήταν 'Διπλό', δηλ διπλάσιο καφέ και ό,τι άλλο έχει!

Οι φίλοι της Γκίνες θα αγαπήσουν πολύ τη συγκεκριμένη μπύρα. Πολύ σκοτεινό χρώμα και μια υφή πιο παχύρευστη του κανονικού, την κάνουν ξεχωριστή. Η γεύση της πολύ καλή. Μπορεί να μην είμαι μεγάλος φαν της κατηγορίας στάουτ, αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω και τις υπόλοιπες μπύρες/κατηγορίες από τη συγκεκριμένη ζυθοποιία!


Μέρα 112 - 21 Απριλίου 2016 - Δείπνησα στο εστιατόριο 'Olive Bar & Restaurant' στο Λίβερπουλ





Μια ωραία βραδιά με καλή παρέα και βραδινό, για πρώτη φορά, στο συγκεκριμένο εστιατόριο του Λίβερπουλ, το οποίο έχει πολύ καλές κριτικές στο Tripadvisor και ήταν γεμάτο όταν πήγαμε.

Σερβίρει διάφορες πίτσες, ζυμαρικά και μπριζολες. Προσωπικά το βρήκα ΟΚ αλλά όχι τόσο καλό όσο οι κριτικές στο Tripadvisor λένε. Κυρίως γιατί το φαγητό ήταν καλό σε μερικά σημεία και μέτριο σε άλλα. Πχ, η σούπα μου ήταν πολύ νόστιμη, η πίτσα έτσι κι έτσι (βρίσκεις μεγαλύτερες και πιο νόστιμες αλλού στο Λίβερπουλ) και το γλυκό πολύ καλό.

Θα βάλω το λινκ του κειμένου που έστειλα στο Tripadvisor όταν ανεβεί. Περισσότερες πληροφορίες για το εστιατόριο εδώ.


Μέρα 113 - 22 Απριλίου 2016 - Είδα την ταινία 'Οι Δίδυμες'


Δεν ξέρω αν όντως αυτός είναι ο ελληνικός τίτλος που δόθηκε στην Ολλανδική ταινία 'De Tweeling', αυτός είναι πάντως ο ελληνικός τίτλος του ομώνυμου βιβλίου της Τέσσα Ντε Λου.

Μια πάρα πολύ καλή ταινία, που ασχολείται με την ιστορία δύο δίδυμων αδερφών από τη Γερμανία, των οποίων χωρίζουν οι δρόμοι από την ηλικία των 6 ετών.

Παρά το ότι η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2003, δεν το κέρδισε. Απορώ γιατί η ταινία δεν κέρδισε πολλά βραβεία, μια και την βρήκα πολύ καλή και να σου κρατάει το ενδιαφερον από την αρχή μέχρι το τέλος. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Μέρα 114 - 23 Απριλίου 2016 - Είδα τον επαναφωτισμό του Φάρου του Πέρθ Ροκ, στο Νιου Μπράιτον




Για όσους δεν ξέρουν, το Νιού Μπράιτον είναι μια όμορφη πόλη στην άλλη πλευρά του ποταμού Μέρζι, απέναντι από το Λίβερπουλ. Ο συγκεκριμένος φάρος αποσύρθηκε από τη λειτουργία του το 1973, αλλά ώς διατηρητέο κτίριο παρέμεινε ένα αγαπημένο σημείο μέχρι και σήμερα.

Μετά από 42 ολόκληρα χρόνια ο δήμαρχος του Γουίραλ τον επαναφώτισε και είμουν εκεί να το δώ! Δυστυχώς δεν είχα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή γιατί πήγα αμέσως μετά το γήπεδο, οπότε οι φωτογραφίες δε βγήκαν τόσο καλές όσο έλπιζα.


Μέρα 115 - 24 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα 'Imperial Russian Stout' της Βιολογικής Ζυθοποιίας του Λίβερπουλ



Δεύτερη μπύρα που δοκιμάζω από την τοπική αυτή ζυθοποιία, αλλά δεν μου άρεσε τόσο όσο η '24 Carat Gold'. Ίσως επειδή το είδος μπύρας 'στάουτ' με βρίσκει λίγο στη μέση όσον αφορά τη γεύση. Η συγκεκριμένη δεν μου πολυάρεσε. Περισσότερες πληροφορίες για τη ζυθοποιία εδώ.


Μέρα 116 - 25 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα την μπύρα 'Toxteth IPA' από την ζυθοποιία Mad Hatter του Λίβερπουλ



Αυτή η βδομάδα είναι βδομάδα μπύρας! Όχι, δεν αποφάσισα να γίνω αλκοολικός - απλά το Μάιο έχω να κάνω πολλά ταξιδάκια, οπότε αυτή τη βδομάδα τακτοποιώ τα της δουλειάς και του σπιτιού ώστε να μην με περιμένουν όταν γυρίσω.

Η μπύρα της Δευτέρας ήταν ακομα μια από την τοπική ζυθοποιία του 'Τρελού Καπελλά'. Πριν καν την δοκιμάσω ήξερα ότι δεν θα μου άρεσε, μια και είναι του είδους IPA. Αλλά όταν το όνομά της έχει το όνομα της γειτονιάς σου (Τόξτεθ), τότε πρέπει να την πιείς!

Χμ, όντως - δε μου άρεσε, πολύ πικρή στη γεύση.


Μέρα 117 - 26 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα τη μπύρα 'Maredsous Blonde'



Επιστροφή στις έμπιστες, καλές Βελγίδες! Η συγκεκριμένη μου άρεσε πολύ. Η γεύση της δεν είναι σαν τις άλλες Βέλγικες μπύρες. Μου θύμησε πολύ τα νεανικά μου χρόνια και μια συγκεκριμένη μπύρα που έπινα στην Ελλάδα. Δεν θυμάμαι αν ήταν Χένινγκερ, ή Φιξ, ή κάποια άλλη, αλλά σίγουρα μου θύμησε παλιές καλές εποχές!!


Μέρα 118 - 27 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα την μπύρα 'Absence Of Strawberries' από την ζυθοποιία Mad Hatter του Λίβερπουλ



Πραγματικά δεν ξερω τί να πω γι αυτήν την παράξενη μπύρα!! Ακόμα και το όνομά της είναι παράξενο (Έλλειψη Φραουλών). Αρχικά, η μυρωδιά είναι λίγο απωθητική - κάτι προς λυκίσκο, φρούτα και κάτι ξινό. Την αδειάζεις σε ποτήρι και έχει τέτοια δράση που είναι σαν να έριξες διαλυτική ταμπλέτα σε ποτήρι νερού.

Η γεύση; Και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Λίγο από λυκίσκο, ξινά φρούτα και πολλές φουσκάλες. Αρχικά δεν αρέσει αλλά όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο πόσιμη.


Μέρα 119 - 28 Απριλίου 2016 - Δοκίμασα την μπύρα 'Saison Dupont'



'Αλλη μια πολύ καλή Βελγική μπύρα, που πίνεται πολύ εύκολα σε μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα.


Μέρα 120 - 29 Απριλίου 2016 - Επισκεύθηκα το Maidstone (Μέιντστοουν)



Το Μέιντστοουν ήταν η βάση μου για τις 'εξορμίσεις' μου το τριήμερο αργίας που πέρασε. Δεν το είδα πολύ, όμως, μια και ήμουν σε άλλες περιοχές. Επομένως, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την πόλη, κλικάρετε εδώ.


Μέρα 121 - 30 Απριλίου 2016 - Επισκεύθηκα τους κήπους του κάστρου του Σίσσινχερστ




















Το συγκεκριμένο μέρος το είχα στη λίστα με τα μέρη που ήθελα να επισκευθώ στη ζωή μου, οπότε ήταν ωραίο συναίσθημα να το έχω πλέον δει από κοντά.

Το κάστρο είναι στην περιοχή Κέντ και οι κήποι δημιουργήθηκαν την περίοδο του 1930 από την Βίτα Σάκβιλ-Ουέστ, ποιήτρια και συγγραφέα κηπουρικής, και τον άντρα της, Χάρολντ Νίκολσον, συγγραφέα και διπλωμάτη.

Το μέρος πλέον ανοίκει και διατηρείται από την Νάτιοναλ Τραστ, μια περιβαλλοντική οργάνωση. Είναι από τους πιο δημοφιλής κήπους στην Αγγλία.



Σύνοψη Απριλίου

Ο καιρός ήταν πολύ βελτιωμένος αυτό το μήνα, οπότε το κυρίως θέμα ήταν η δοκιμή μπύρας και επισκέψεις σε διάφορα μέρη. Συνολικά, δοκίμασα 13 μπύρες για πρώτη φορά, είδα 4 ταινίες, διάβασα 2 βιβλία, μαγείρεψα 1 καινούρια συνταγή και έφαγα για πρώτη φορά σε 2 νέα εστιατόρια. Επισκεύθηκα επίσης 2 θέατρα, πήγα στην καταπληκτική βραδιά που οργάνωσε η Cream στον Καθερδικό Ναό του Λίβερπουλ, και είδα τον επαναφωτισμό του φάρου στο Νιου Μπράιτον. Τέλος, επισκεύθηκα τα παιδικά σπίτια των Μπιτλς, είδα μερικά πολύ ενδιαφέροντα μέρη του Λονδίνου, πήγα στο Μέιντστόουν και στους κήπους του κάστρου του Σίσσινχερστ.